Groepswonen voor ouderen in Nieuwegein

een bewuste keuze voor gezellig samenzijn

Zelfstandige ouderen welkom in gezellige woongroep De Bosruiter in de wijk Doorslag in Nieuwegein.

Woongroep voor ouderen De Bosruiter is altijd op zoek naar gezellige medebewoners. De woningen zijn geschikt voor alleenstaanden en paren. Indien je je aanmeldt bij de Vereniging groepswonen van ouderen in Nieuwegein kom je op de wachtlijst om t.z.t. te komen wonen in De Bosruiter in de wijk Doorslag in Nieuwegein.

De woongroep Bosruiter

In de woongroep Bosruiter woont sinds maart 2003 26 leeftijdsgenoten in de leeftijd van 58 tot 86 jaar samen in het prachtige gebouw aan de Bosruiter in de wijk Doorslag. De woongroep is tot stand gekomen door een groep mensen die eensgezind zijn en graag voor elkaar zorgen. Het voordeel van het wonen in een woongroep is dat mensen elkaar gezelligheid kunnen bieden en niet vereenzamen. Tevens kunnen bewoners elkaar opvangen bij eventuele zorgproblemen. Mensen wonen graag in de Bosruiter. Begin 2013 vierden zij hun 10-jarig jubileum. Het beheer en onderhoud van de woningen en het woongebouw wordt uitgevoerd door wooncorporatie Mitros.

Het gebouw is gunstig gelegen, dichtbij bus-en tramhalte, medisch centrum, winkelcentrum en ook het Antonius Ziekenhuis is dichtbij.

Groepswonen: wat betekent dat?

Het zelfstandig wonen in privacy en de deelneming in de vereniging voor gezamenlijke activiteiten wordt gecombineerd. Er worden vele verschillenden activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimte zoals: kaarten, sjoelen, koffie drinken, borrelen, stamppot eten, kerstdiner, paasbrunch, bustocht en nog veel meer. U leest voor ieder wat wils!

 

Het doel van de vereniging is om ouderen zolang mogelijk zelfstandig in een vertrouwde

omgeving te laten wonen. Er zijn wel toelatingseisen aan verbonden:

  1. De nieuwe bewoner(ster)s moeten zelfredzaam zijn;

  2. in leeftijd tussen 50 en 68 jaar en

  3. actief willen deelnemen aan activiteiten binnen de vereniging.

De vereniging is aangesloten bij de landelijke Vereniging Groepswonen ouderen.

Meer weten?

Door de zorg voor elkaar en de instroom van nieuwe en jongere mensen zijn de bewoners niet afhankelijk van familie of vrienden. En door de continue instroom blijven de ouderen ook jong. Daarom is de woongroep altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste bewoners. Lijkt u dat wat of wilt u alleen wat meer weten over het wonen in een woongroep, neem gerust op met mevrouw Klijn Velderman, telefoonnummer 030 – 60 60 478 of e-mail: diwo40@kpnplanet.nl. Schriftelijk kan ook: Bosruiter 40, 3435 EM Nieuwegein

« archief overzicht