Asbest De Bron deze week verwijderd

Buurtbericht gemeente Nieuwegein:

Afgelopen woensdag hebben wij u geïnformeerd over kerkelijk centrum de Bron aan de Buizerdlaan waar asbest is aangetroffen na een verbouwing. Inmiddels kunnen wij u melden dat het asbest deze week wordt opgeruimd. Meer daarover leest u in deze brief.

Vorige week hebben wij het terrein rondom De Bron in een straal van vijf meter afgezet met hekken en hebben wij de ernst van de situatie onderzocht. Wij kunnen u daarover het volgende melden:

- Buiten de afzetting is er op dit moment geen gevaar voor de volksgezondheid.

- Een asbest gecertificeerd bureau heeft afgelopen vrijdag het gebouw van binnen onderzocht en concludeert dat er binnen geen asbest is aangetroffen als gevolg van de uitgevoerde werkzaamheden.

- Als het asbest buiten is verwijderd, kan het gebouw direct weer in gebruik genomen worden.

- Als u tijdens de werkzaamheden binnen de straal van 5 meter bent geweest kunt u contact opnemen met de gemeente via onderstaand telefoonnummer.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf dinsdag 12 april wordt het asbest verwijderd. Deze werkzaamheden duren naar verwachtng drie dagen. Deze werkzaamheden kunnen (geluids)overlast voor u als omwonende geven. Om die reden worden de werkzaamheden alleen overdag uitgevoerd.

Witte pakken

We hebben zojuist aangegeven dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. Waarom dragen de medewerkers van het asbestverwijderingsbedrijf dan witte pakken en mondkapjes vraagt u zich misschien af. Omdat deze medewerkers dagelijks asbest aanraken, worden zij in hogere mate blootgesteld aan asbest en dienen juist zij hiertegen te worden beschermd. De arbowetgeving verplicht hen daar ook toe.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Met vragen kunt u contact opnemen met de heer Ypo Blommestein, toezichthouder gemeente Nieuwegein via het telefoonnummer 030 - 7524041 (ook buiten kantooruren bereikbaar).

 

 

« archief overzicht