Zomerfeest WPD 29 juni a.s.

Home van Doorslag

ZATERDAG 29 JUNI A.S. ZOMERFEEST

Zaterdag 29 juni a.s. wordt het zomerfeest van het wijkplatform Doorslag gehouden in en om het buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13. Het is van 13.00-17.00 uur. Er zijn allerlei spellen, er kan geknutseld worden, lekkere hapjes gemaakt worden, je kan geschminkt worden, er is een springkussen en nog veel meer. Het is voor jong en oud. Iedereen is welkom. Toegang en activiteiten gratis.

WOENSDAG 12 JUNI A.S. BUITENSPEELDAG

Woensdag 12 juni a.s. is het nationale buitenspeeldag. Daarom organiseer het wijkplatform Doorslag woensdag van 15.00 - 17.00 uur een leuke buitenspeelmiddag voor de deur bij het Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13, met allerlei leuke spellen, zoals stoepranden, knikkeren, een springkussen en nog veel meer. Er is voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken. Het is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Jonger mag ook, maar dan graag een ouder erbij. U bent als ouder zelf verantwoordelijk voor uw kind.
Meedoen is gratis. Kom gezellig langs en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee.

PETITIE WINDTURBINE LANGS DE A2

Bewoners van o.a. de IJsselsteinseweg en de Stormvogel zijn een petitie gestart tegen de plannen van de gemeente IJsselstein om langs de A2 in IJsselstein een windturbine te plaatsen. De windturbine zou vlakbij het IJsselbos en de wijken Doorslag en Hoog Zandveld komen. Gevreesd wordt voor met name geluidsoverlast, slagschaduw en verstoring van de rust in het IJsselbos. Met deze petitie roepen zij de gemeente IJsselstein op dit plan te laten varen. Bent u tegen een windmolen op deze plek, tekent u dan de petitie, zie de afbeelding hiernaast.

LENTEFEEST 13 april 2024

Zaterdag 13 april 2024 is het lentefeest van het wijkplatform Doorslag, van 13.00-17.00 uur in Buurtplein Doorslag. Het thema is circus. Er zijn veel leuke spellen, er kan geknutseld worden, lekkere dingen worden gemaakt, je kan geschminkt worden, een speurtocht in en om het gebouw doen, er is een springkussen, er zijn suikerspinnen enz. Alle activiteiten zijn gratis. Kom je ook?

NIEUWSBRIEF WIJKPLATFORM OVER DE VOORKEURSLOCATIE EVENEMENTENTERREIN CENTRALE DEEL PARK OUDEGEIN

Onder documenten digitale nieuwsbrieven vindt u de nieuwsbrief. Hierin staat alle informatie over deze voorkeurslocatie van de gemeente voor het evenemententerrein.

We vragen u onze enquête over deze keuze in te vullen omdat we graag willen weten wat de mening van u als bewoners is. U kunt de enquête invullen via deze link:      https://forms.gle/XQAdiTKoXFrPMAdB7 of via de QR-code hiernaast.

Daarnaast ook informatie over de werkzaamheden aan de Roerdomplaan in verband met het verplaatsen van de bushalte naar de weg zodat het fietspad achter de bushalte langs loopt. Deze werkzaamheden starten maandag 5 februari 2024.

VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN BUIZERDLAAN GESTART

Vanaf 6 november jl. is begonnen met de werkzaamheden die nodig zijn om later de bouw mogelijk te maken, ook wel bouwrijp maken genoemd. Door deze werkzaamheden nu al uit te voeren, kan er later sneller gestart worden met het bouwen van de woningen en de supermarkt. Onder het kopje Documenten en vervolgens onder het kopje Buizerdlaan (Buizerdhof en Lidl) kunt u er meer over lezen.

ZATERDAG 11 NOVEMBER A.S. LAMPIONNENOPTOCHT DOORSLAG

Zaterdag 11 november a.s. is de jaarlijkse lampionnenoptocht georganiseerd door het wijkplatform Doorslag. We starten om 18.00 uur vanaf het buurtplein Doorslag. Vanaf 17.30 uur kun je binnen een stokje met een lampje inclusief batterijen halen. Een lampion kun je zelf komen maken op de kinderinstuif op woensdag 8 november a.s. van 15.00-17.00 uur in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13.

De optocht wordt opgevrolijkt door de Clownsband. Verkeersregelaars begeleiden de optocht bij de tram- en straatoversteken. Onderweg krijgen de kinderen wat lekkers. Na afloop is er binnen voor de kinderen limonade en voor de volwassenen koffie of thee, met iets lekkers erbij. De kinderen krijgen dan ook een leuk presentje.

Bij slecht weer is er een binnenprogramma, maar we hopen natuurlijk op goed weer.

Meedoen is gratis. Geef je wel van tevoren op via de QR-code op de poster.

ZATERDAG 14 OKTOBER 2023 KINDERBEURS

Zaterdag 14 oktober a.s. is de kinderbeurs van het wijkplatform in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13. Op deze beurs worden allerlei tweedehands kinderspulletjes verkocht, zoals speelgoed, kinderkleding, kinderboeken, kindermeubeltjes etc.

De beurs is open van 11.00-14.00 uur en de toegang is gratis.

ZATERDAG 16 SEPTEMBER A.S. GRATIS WIJKFEEST

Zaterdag 16 september a.s. is het jaarlijkse wijkfeest van het wijkplatform Doorslag, van 13.00-19.00 uur in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13. Er zijn allerlei leuke spellen, er is een springkussen, je kan geschminkt worden, er kan geknutseld worden (o.a. buttons maken), er kan iets lekkers met eten gemaakt worden. Om 17.00 uur is er een verloting met leuke prijsjes en rond 17.30 een gratis maaltijd. Kom gezellig langs, iedereen is welkom.

Weekend 24-28 augustus en 1-4 september groot onderhoud N210

In deze twee weekenden is er groot onderhoud aan de N210 tussen IJsselstein en Nieuwegein (Weg naar de Poort).van de kruising Utrechtseweg tot aan de kruising met de Batauweg/Buizerdlaan.

In het weekend van 24-28 augustus is de weg dicht van donderdag 20.00 tot maandag 05.00 uur. In het weekend van 1-4 september van vrijdag 20.00 tot maandag 05.00 uur. Het gaat om asfalt werkzaamheden.

Het is wel mogelijk om van de Buizerdlaan naar de Batauweg te gaan of naar rechts over de Wijkerslootweg.

Geen openbaar vervoer in de avond voor de wijk Doorslag

Van di. 25 tot en met vr. 28 juli a.s.16.00 uur rijdt bus 74 niet door de wijk. Instappen is mogelijk bij de halte Poort van Nieuwegein. Dit in verband met de afsluiting van de Parkhout i.v.m. werkzaamheden aan de fietspaden.

De tram rijdt van 18 juli tot en met 4 augustus 's avonds vanuit Utrecht niet verder dan de halte city. Er zijn werkzaamheden aan de tramovergang op de Zuidstedeweg bij de Koekoekslaan. Dit betekent dat de trams met vertrek vanaf 18.00 uur bij Utrecht Centraal al niet meer verder rijden.

Lees hierover meer in Nieuwsbrief no. 38, te vinden onder Documenten onder het kopje Digitale nieuwsbrieven.

Het wijkplatform wenst iedereen een fijne vakantie met veel mooi weer.

Na de vakantie zijn we er weer met als eerste activiteit het jaarlijkse wijkfeest op zaterdag 16 september 2023 met allerlei spellen en activiteiten en natuurlijk de gratis maaltijd en de verloting van een aantal leuke prijzen.

ZATERDAG 24 JUNI 2023 ZOMERFEEST

Zaterdag 24 juni a.s. wordt het zomerfeest van het wijkplatform Doorslag gehouden, van 13.00-17.00 in het Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13. Er zijn allerlei spellen, een springkussen, je kan zomerse dingen maken, lekkere dingen maken om op te eten, er is een speurtocht, je kan geschminkt worden, er is een verloting enz.

Kom gezellig meedoen, het is voor jong en oud en het is gratis. Iedereen is welkom.

WOENSDAG 14 JUNI A.S. BUITEN SPEELDAG

Woensdag 14 juni a.s. is de nationale buitenspeeldag. Het wijkplatform organiseert een buitenspeelmiddag van 15.00-17.00 uur bij het Buurtplein Doorslag voor op de stoep en op het kleuterplein van de Trompetvogel. Er is een springkussen en we gaan allerlei leuke buiten spelletjes doen. Kom gezellig mee spelen!

GRATIS KINDERINSTUIF 7 JUNI A.S.

Woensdag 7 juni a.s. is er weer een gratis kinderinstuif van het wijkplatform Doorslag in het Buurtplein Doorslag. Er wordt een vaderdagcadeautje gemaakt (of voor iemand anders), er wordt iets lekkers gemaakt en er worden spelletjes gedaan. Het is van 15.00-17.00 uur, voor kinderen van 4-12 jaar. Jonger mag ook, maar dan graag met een ouder erbij.

Graag van te voren aanmelden via wijkplatformdoorslag@notice.nu

INLOOPAVOND BUITENRUIMTE KINDCENTRUM 31 MEI A.S.

Woensdagavond 31 mei a.s. is er van 19.30 - 21.30 uur een inloopavond in Buurtplein Doorslag (blauwe zaal begane grond), Parelduiker 13. Het scholencomplex aan de Groenling zal als kindcentrum Doorslag worden vernieuwd. Rond de gebouwen wordt ook de buitenruimte opnieuw ontworpen.

De gemeente Nieuwegein heeft voor het ontwerp van die buitenruimte landschapsarchitect BoschSlabbers ingehuurd. Oop 1 februari jl. was er een eerste informatiebijeenkomst hierover. Sindsdien werkt de landschapsarchitect het ontwerp voor de buitenruimte uit. Woensdag 31 mei laten ze hun concept ontwerp zien.

Het ontwerp buitenruimte kindcentrum Doorslag bestaat uit de elementen (klimaat adaptieve) speelpleinen en buitenruimte, verkeer en parkeren, en openbare ruimte met randen en erfgrenzen op de planlocatie.

Bewoners kunnen op elk aangegeven moment inlopen op de avond en het gesprek met elkaar en de gemeente aangaan. Doel is de aandachtspunten van de bewoners bij het concept ontwerp buitenruimte op te halen. Begin juli maakt het ontwerp buitenruimte deel uit van de aanvraag omgevingsvergunning voor het project kindcentrum Doorslag. Daarvoor wordt nog een derde inloopavond georganiseerd.

Kom naar de inloopavond en deel uw aandachtspunten!

Woensdag 15 februari a.s. kindercarnaval

Het wijkplatform Doorslag organiseert woensdag 15 februari a.s. kindercarnaval voor kinderen van 4-12 jaar in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13. Het is van 15.00-17.00 uur. Je mag verkleed komen, maar het hoeft niet. We gaan spelletjes doen, iets leuks maken en iets lekkers maken. Het is gratis.

We gaan er een leuk kinderfeestje van maken! Iedereen is welkom.

ENQUÊTE WINKELVOORZIENINGEN WIJK DOORSLAG

Via de QR-code hiernaast komt u bij de enquête van het wijkplatform Doorslag over de winkelvoorzieningen in de wijk Doorslag. We vragen bewoners van de wijk Doorslag deze enquête in te vullen voor 10 januari a.s.. Het is ook mogelijk bij de enquête te komen via deze link: https://forms.gle/S1NBB3T2RVR6Lx2T6  

WOENSDAG 14 DECEMBER GRATIS KINDERINSTUIF en ZATERDAG 17 DECEMBER GRATIS WINTERFEEST

Woensdag 14 december a.s. is er van 15.00-17.00 uur weer een gratis kinderinstuif van het wijkplatform Doorslag voor kinderen van 4-12 jaar in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker. We gaan leuke kerstversieringen en iets lekkers maken en spelletjes doen. Meedoen is gratis. Geef je wel van te voren op: wijkplatformdoorslag@notice.nu.

Op zaterdag 17 december is het gratis winterfeest van het wijkplatform Doorslag  in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker van 13.00-17.00 uur. We hebben hele leuke spellen met het thema winter, je kan leuke kerstversiering maken, er kan iets lekkers gemaakt worden, er is een speurtocht en nog veel meer. Er zijn gratis broodjes rookworst of knakworst, erwtensoep, pannenkoeken enz.. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

ZATERDAG 5 NOVEMBER A.S. LAMPIONNENOPTOCHT

Zaterdag 5 november a.s. wordt de jaarlijkse lampionnenoptocht van het wijkplatform Doorslag gehouden. Vertrek om 18.00 uur bij Buurtplein Doorslag. De Clownsband loopt mee om voor vrolijke muziek te zorgen tijdens het lopen. Er zijn verkeersregelaars die ons helpen bij het oversteken van o.a. de trambaan.

Tijdens de optocht kom je langs een aantal kraampjes waar je wat lekkers/leuks kunt halen. Na afloop is er in het Buurtplein limonade voor de kinderen en een presentje. Voor de ouders is er koffie/thee met wat lekkers.

Deelname is gratis. Wel graag van te voren opgeven via de link of de QR-code op de poster. Je kan dan vanaf 17.30 uur binnen een stokje met een lampje en batterijen halen. 
Een lampion neem je zelf mee of kom die maken op de kinderinstuif op woensdag 2 november a.s. in het buurtplein Doorslag van 15.00-17.00 uur. Ook dit is gratis. Ook hiervoor graag van te voren opgeven.

Mocht het te slecht weer zijn om te lopen, dan is er een binnenprogramma met spelletjes e.d. van 18.00-20.00 uur.

ZATERDAG 17 SEPTEMBER A.S. GRATIS WIJKFEEST VOOR JONG EN OUD

Zaterdag 17 september a.s. wordt het jaarlijkse wijkfeest van het wijkplatform Doorslag gehouden. Alle bewoners, jong en oud, zijn welkom. Het thema dit jaar is wilde dieren. Er zijn allerlei spellen en leuke activiteiten. Er kan geknutseld worden, er is een springkussen, er is een verloting, je kan geschminkt worden en natuurlijk de gratis maaltijd.

Het feest is van 13.00-19.00 uur in buurtplein Doorslag aan de Parelduiker. Houd deze datum vrij en kom gezellig langs.

FIJNE ZOMERVAKANTIE

De wijkkrant Doorslag is voor de zomervakantie huis-aan-huis bezorgd in de wijk. Daarin heeft u weer al het nieuws over de wijk kunnen lezen. Nu is het even een paar weken vakantie, maar mocht er nieuws zijn, houden we  u hiervan op de hoogte. We wensen iedereen een fijne zomervakantie, of u thuis blijft of op vakantie gaat. Houd een oogje in het zeil als uw buren op vakantie zijn. Dan hebben ongewenste bezoekers minder kans.

DE BESTE WENSEN VOOR 2022 VAN HET WIJKPLATFORM DOORSLAG

LAMPIONNENOPTOCHT 6 NOVEMBER 2021

Zaterdag 6 november a.s. wordt de lampionnenoptocht gehouden. We doen de lampionnenoptocht ietsjes anders dan anders vanwege de coronabesmettingen. Iedereen loopt met zijn eigen groepje de route langs een aantal punten waar wat lekkers of leuks te halen valt. We hopen zo te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar komen te staan bij de punten. Houd u dit ook zelf in de gaten! Wacht anders even op een afstandje tot je groepje er goed bij kan. De Clowsband zorgt weer voor vrolijke muziek. Vergeet u niet op te geven! Deelname is gratis.

Je krijgt een lampje met een stokje. Een lampion breng je zelf mee of kom een leuke lampion maken op de gratis kinderinstuif op 3 november a.s..

Opgeven kan via de QR-code (zie de poster) of via de link: https://forms.gle/XsoZyD1M6hHrm38f9

KINDERINSTUIF 3 NOVEMBER A.S.

Op woensdag 3 november a.s. wordt er een gratis kinderinstuif van het wijkplatform gehouden, van 15.00 - 17.00 uur in buurtplein Doorslag. Het thema is licht. We gaan in ieder geval zelf een lampion maken. Ook gaan we iets lekkers maken van eten en we gaan spelletjes doen. Het is voor kinderen van 4-12 jaar.

Graag van te voren opgeven bij wijkplatformdoorslag@notice.nu.

KINDERBEURS 20 NOVEMBER A.S.

Op zaterdag 20 november a.s. wordt de kinderbeurs gehouden. Alles wat met kinderen te maken heeft, mag worden verkocht: speelgoed, kinderkleding t/m maat 176, leesboeken, kindermeubeltjes, buggy's etc.. U kunt een tafel huren voor € 4,50. Stuur een mailtje naar nmeijer@notice.nu. De beurs is open voor publiek van 11.00 - 14.00 uur in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13 Nieuwegein. Toegang is gratis.

   

OKTOBER 2021

Kinderbeurs

De kinderbeurs van 9 oktober jl. is afgezegd omdat er op het moment dat deze georganiseerd moest worden, nog te weinig bekend was, wat er mogelijk was.

Nieuwe datum kinderbeurs: zaterdag 20 november 2021.

 Op woensdag 6 oktober jl. was er een gratis kinderinstuif met het thema Herfst. De kinderen hebben leuke knutsels gemaakt en heerlijke dingen gemaakt. Natuurlijk was er ook een leuk spel om te doen.

 In september is het wijkfeest van het wijkplatform Doorslag geweest. Dit was een hele leuk dag. Iedereen kon een speurtocht door de wijk doen en er waren allerlei spellen in en bij het buurtplein Doorslag. Er kon geknutseld worden en er was voor iedereen een gratis maaltijd om mee te nemen.

VOORJAAR 2021

Helaas kunnen nog steeds geen activiteiten worden georganiseerd door het wijkplatform Doorslag. Er was van alles gepland voor dit voorjaar. We kijken uit naar het moment dat het weer mogelijk is leuke activiteiten te organiseren voor de wijkbewoners.

Leuk om te weten is dat de invullers van de enquête uit de wijkkrant no. 4 van vorig jaar de wijk waarderen met een 7,7. We komen later verder terug op de antwoorden die u gegeven heeft.

LAMPIONNENOPTOCHT 7 NOVEMBER 2020 AFGELAST

De lampionnenoptocht op zaterdag 7 november 2020 kan helaas niet doorgaan i.v.m. de maatregelen m.b.t. het coronavirus. Gezien het grote aantal besmettingen is het niet verantwoord de optocht door te laten gaan.

We gaan ervan uit dat de optocht volgend jaar weer wel door kan gaan en kijken daar alvast naar uit.

CORONAPROOF WIJKFEEST 12 SEPTEMBER

Na bijna een half jaar geen activiteiten te hebben kunnen organiseren, houden we zaterdag 12 september toch het jaarlijkse wijkfeest. In verband met de coronamaatregelen is het feest wel iets anders van opzet. 

Het thema van het wijkfeest is: de ruimte. Het wordt een speurtocht door de wijk, die je als gezin of als groepje kan volgen. De aanwijzigingen zijn op te halen bij het wijkplatform in het Buurtplein. Tijdens de speurtocht kun je opdrachtjes doen. De speurtocht start bij het buurtplein en eindigt daar ook weer. Bij het buurtplein zijn leuke activiteiten te doen, met inachtneming van de coronamaatregelen.
Ook de jaarlijkse verloting gaat door, maar op een andere manier. Natuurlijk hebben we ook aan een alternatief gedacht voor het maaltijdbuffet: een meeneem-maaltijd. Bij mooi weer buiten op gepaste afstand van elkaar op te eten en anders neem je het mee naar huis.
Belangrijk is dat u zich opgeeft door middel van het opgaveformulier. Voor ons makkelijk voor de voorbereiding en mocht er later een besmetting blijken met het coronavirus, kunnen we u waarschuwen. Vergelijkbaar met het bezoek aan een restaurant. We gaan zorgvuldig om met uw gegevens.
Dus zin in een gezellige middag met de kinderen of met vrienden, geef je dan snel op. Alle activiteiten en de maaltijd zijn gratis!
Opgeven kan via de volgende link: https://forms.gle/CNmiWmghLz4WfGN96.

 

AFGELASTE ACTIVITEITEN WIJKPLATFORM DOORSLAG

In verband met de maatregelen en adviezen m.b.t. het Coronavirus op 12 maart jl. kan een aantal geplande activiteiten van het wijkplatform niet doorgaan:

* de kinderbeurs op zaterdag 14 maart a.s.. Deze beurs is verplaatst naar zaterdag 16 mei a.s..

* de vergadering van het wijkplatform Doorslag van 17 maart a.s.. Deze vergadering komt geheel te vervallen. Leden en regelmatige bezoekers van de vergaderingen van het wijkplatform Doorslag zullen schriftelijk op de hoogte worden gesteld van hetgeen normaal in de vergadering besproken zou zijn geworden.

LIDL VERHUIST VAN KAUWENHOF NAAR BUIZERDLAAN

Vanuit de gemeente kregen we onderstaande informatie door over de stand van zaken m.b.t. de Kauwenhof.

Lidl en ontwikkelaar BPD hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over verplaatsing van Lidl naar de Buizerdlaan. De komende maand zal in het teken staan van de nadere uitwerking van de afspraken en verdere uitwerking van plannen. Voor wat betreft de locatie Kauwenhof gaat er de aankomende tijd druk gewerkt worden door de huidige partijen op de Kauwenhof om aldaar ook tot een goede ontwikkeling te komen.

Na het kerstreces wordt bekeken wat voor beide ontwikkelingen nu de marsroute wordt. Naar verwachting zal
daar eind januari/begin februari meer duidelijkheid over zijn.

Zoals het zich nu laat aanzien zal dus ook cafetaria Sabina op de Kauwenhof kunnen blijven. Hetzelfde uitgangspunt geldt voor het gezondheidscentrum en de apotheek. We hebben inmiddels vernomen dat de bloemist afgelopen periode zelf de beslissing heeft genomen om weg te gaan op de Kauwenhof om zijn zaak elders voort te zetten. Dit is in goed overleg gegaan met Lidl en Lidl heeft de bloemist geholpen en ondersteund waar dit nodig was. Dit betekent concreet dat de bloemist zijn zaak op 15 januari 2020 leeg op zal leveren.

Er zal nog een hoop werk verricht moeten worden, maar er is een stap bezet in de goede richting en er kan nu dus vooruit gekeken gaan worden naar een herontwikkeling van twee locaties (Buizerdlaan en Kauwenhof).

SLOOP OUDE ALLIANZ GEBOUW START MAANDAG 28 OKTOBER 2019

LEK-Sloopwerken B.V. heeft een brief gestuurd aan de omwonenden. De inhoud van de biref is als volgt: Met deze brief informeren wij u over de sloopwerkzaamheden en asbestsanering van het kantoorgebouw aan de Buizerdlaan 12 te nieuwegein. De werktijden zullen van maandag tot vrijdag van 07.00 - 17.00 uur zijn. Vanaf 28 oktober gaan we staraten met de asbestsanering, aansluitend met het strippen van het gebouw en volgend jaar starten we met de totaalsloop. Tijdens de sloopwerkzaamheden zullen we sproeien met water om stofoverlast te voorkomen.

In juni 2019 is er een asbestinventarisatie uitgevoerd door Lambrix Asbestadviseurs. Deze inventarisatie houdt in dat het gebouw nauwkeurig is onderzocht op eventuele aanwezige asbesthoudende materialen. Uit deze inventarisatie blijkt dat er alleen maar een aantal asbesthoudende pakkingen aanwezig zijn welke vanaf binnen uit het gebouw verwijderd worden.

De medewerkers van Lek Sloopwerken BV zorgen voor het saneren van het asbest. He tasbest is in de huidige vorm niet schadelijk. Tijdens de werkzaamheden dienen ze wel gecontroleerd verwijderd te worden. De asbesthoudende materialen zullen in zijn geheel verwijderd worden zodat er niet aan het asbest gewerkt hoeft te worden.

Planning ziet er globaal uit (het is mogelijk dat in praktijk sommige werkzaamheden langer of korter duren. Planning is informatief, in praktijk kan hiervan afgeweken worden).

Omschrijving - start - eind

- verwijderen asbest conform rapportage                wk 44    wk 44

- leegstrippen gebouw                                                  wk 45    wk 51

- slopen bovenbouw (excl.deel nabij Fletcherhotel) wk 02   wk 07

- slopen bovenbouw (gedeelte nabij Fletcherhotel) wk 08   wk 12

- slopen fundaties                                                         wk 12    wk 16

- breken vrijkomend puin                                            wk 17    wk 18

- egaliseren en opruimten terrein                               wk 19   wk 20

De aan-/afvoer van materialen zal geschieden via de route links de Buizerdlaan op en dan via het kruispunt Nieuwegein uit.

 

WOENSDAG 9 OKTOBER 2019 KINDERINSTUIF

Kinderinstuif van het wijkplatform Doorslag voor kinderen van 4 - 12 jaar.Toegang gratis. Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13, van 15.00 - 17.00 uur. We gaan een eekhoorn knutselen, popcorn maken, uilenballen onderzoeken en spelletjes doen. Voor alle kinderen is er een beker limonade en wat lekkers. Geef je als het kan van tevoren op via nmeijer@notice.nu.

ZATERDAG 12 OKTOBER 2019 KINDERBEURS

Zaterdag 12 oktober 2019 is er weer een kinderbeurs in Buurtplein Doorslag. Particulieren mogen hier hun kinderspullen verkopen. Alles wat met kinderen te maken heeft, kan verkocht worden: speelgoed, kinderkleding, kinderboeken, buggy's, fietsjes enz.. Er kan een plek worden gehuurd voor € 4,50 bij nmeijer@notice.nu (tel. 06-50557762). Er is een springkussen en een gratis activiteitentafel voor kinderen. De bar is open voor een hapje en een drankje. Toegang voor bezoekers is gratis!

WIJKSCHOUW 23 SEPTEMBER 2019

Maandagmiddag 23 september jl. is de wijkschouw gehouden. Veel mensen hadden punten ingebracht. In de komende weken komen wordt de uitkomst bekend en krijgen de indieners van de punten antwoord.

DINSDAG 17 SEPTEMBER A.S. VERGADERING WIJKPLATFORM DOORSLAG

Dinsdag 17 september a.s.is er een reguliere vergadering van het wijkplatform Doorslag. Naast de reguliere agendapunten is er een presentatie over energieneutraal Nieuwegein 2040. De vergadering wordt gehouden in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13, in de gele zaal. Aanvang 20.00 uur. Vergadering bijwonen? Stuur een mailtje naar wijkplatformdoorslag@notice.nu.

ZATERDAG 14 SEPTEMBER A.S. WIJKFEEST

Zaterdag 14 september a.s. is het jaarlijkse wijkfeest van het wijkplatform Doorslag in en rondom Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13. Iedereen - jong en oud - is welkom. Er zijn allerlei leuke spellen, er kan geknutseld worden, er is een springkussen, blaasvoetbal, je kan geschminkt worden. Iedereen krijgt een gratis lootje voor de bingo. Als je nummer wordt gedraaid, heb je prijs. Als afsluiting is er een gratis maaltijd met salades, broodjes snacks en frites. Kom gezellig langs en doe mee of drink alleen gezellig een bakkie koffie of thee. 

https://www.survio.com/survey/d/R4I4T0Y1M5X9R4J4B

De oplossingen van de puzzels uit de Kinderwijkkrant jaargang 2 no. 1 verschijnen binnenkort op deze website.

VERGADERING WIJKPLATFORM DOORSLAG

De eerstvolgende vergadering van het wijkplatform Doorslag is op dinsdag 19 november 2019 om 20.00 uur in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13 in de gele zaal.

Commissie ROM vergadering d.d. 12 april 2018:

In deze vergadering is gesproken over de uitleg/bedoeling van de motie die in de Raadsvergadering d.d. 21 september 2017 is aangenomen.

Uiteindelijk kwam er een voorstel om de twee locaties (Doorslag en Vreeswijk) los te koppelen, dus wat er in Doorslag gaat gebeuren niet afhankelijk te laten zijn van wat er in Vreeswijk gaat gebeuren.

Daarnaast is er het voorstel aan het college om in overleg met de werkgroep Verkeer (waarbij ook het wijkplatform) te gaan kijken naar de verkeerssituatie als er een sportzaal komt en naar de verkeerssituatie als er een gymzaal plus zou komen. En of dat financiëel haalbaar is.

Verder is de vraag aan de Raad of zij terug wil komen op het besluit dat eerder in de raad is genomen dat elke nieuw te bouwen sportvoorziening een sportzaal moet zijn.

Of en hoe het onderwerp terugkomt in de raadsvergadering van 26 april a.s. is nog niet duidelijk.

ENQUÊTE LIDL

De enquête over de Lidl die in de wijkkrant staat, kunt u ook via onderstaande link invullen:

https://enquetemaken.nu/r/2vpz5

Inloopavond evaluatie hondenbeleid gemeente 11 december afgelast: nieuwe datum 16 januari 2018

In verband met de slechte weersomstandigheden is de inloopavond evaluatie hondenbeleid van de gemeente die vanavond plaats zou hebben afgelast. De avond zal op een andere datum worden gehouden. Deze datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

School- en sportgebouwen:

Onder documenten Schoolgebouwen vindt u het verslag van het gesprek met de gemeente van de werkgroep verkeer op 23 oktober jl..

Foto's lampionnenoptocht

De lampionnenoptocht op zaterdag 11 november jl. was erg geslaagd. U kunt de foto's zien op de facebook-pagina van het wijkplatform Doorslag.

LAMPIONNENOPTOCHT ZATERDAG 11 NOVEMBER 2017

Zaterdag 11 november a.s. is de lampionnenoptocht van het wijkplatform Doorslag. De tocht start om 18.00 uur vanaf het buurtplein Doorslag aan de Parelduiker 13. De Clownsband zorgt voor gezellige muziek tijdens de tocht. De kinderen krijgen onderweg wat lekkers. Er zijn verkeersregelaars om de oversteken veilig te begeleiden.De kosten bedragen 2 euro per kind. Hiervoor krijgen ze een lampionstokje met batterijen. Na afloop is er voor alle kinderen binnen limonade en krijgen ze een leuk presentje. Voor de ouders is er na afloop koffie en thee. Bij slecht weer is er een leuk binnenprogramma. WIl je nog meedoen, stuur dan een mailtje naar wijkplatformdoorslag@notice.nu.

ENQUÊTE EVALUTATIE HONDENBELEID 2017

Geef uw mening over het hondenbeleid. Wat vindt u van de regels voor hondenbezitters? Zijn ze duidelijk of niet, makkelijk uitvoerbaar of ingewikkeld? Is het duidelijk waar honden los mogen lopen? Is er meer of minder overlast door hondenpoep? U kunt tot 11 oktober a.s. uw mening geven in een enquête op www.nieuwegein.nl/onderzoek. Het kost 5 minuten van uw tijd. Iedereen mag meedoen.

VOORSTEL SCHOOLGEBOUWEN

Voorstel schoolgebouwen aangenomen, maar met motie over onderzoek wissel sportaccommodatie met Vreeswijk

Gisterenavond is in de raadsvergadering die tot 0.30 uur duurde het plan Onderwijshuisvesting basisonderwijs en sportaccommodaties 2030 aangenomen met 19 stemmen voor en 9 tegen. Hiermee is de voor de wijk Doorslag de locatie Groenling vastgelegd voor de nieuwe multi functionele accommodatie. De fracties hadden begrip voor de bezwaren van de bewoners van de omgeving van de Groenling tegen een sportzaal met tribune en kantine. Dit mondde uit in een motie van D66, de VSP, Christen Unie en Groen Llinks om:
- in overleg te treden met de ontwikkelaar van de locatie Industrieweg om na te gaan welke opties er zijn om alsnog een sportzaal te realiseren op deze locatie;
- samen met de bewoners van de Groenling tot een plan te komen over de verkeersafwikkeling;
- de resultaten van beide overleggen in januari 2018 aan de Raad voor te leggen;
- niet tot uitvoering van de plannen over te gaan alvorens de Raad zich heeft uitgesproken over de bereikte resultaten.
De motie werd uiteindelijk gesteund door alle partijen behalve de VVD en de PvdA. De VVD voelde hier niets voor omdat de uitkomst nu toch al duidelijk zou zijn.
Het werk van de werkgroep, het wijkplatform, alle bewoners die gisteren in de raadszaal aanwezig waren en alle bewoners die de petitie hebben getekend, heeft zijn vruchten afgeworpen en het idee om de sportzaal en gymzaal plus om te ruilen, wordt in ieder geval onderzocht.

 VANAVOND - DONDERDAG 21 SEPTEMBER - RAADSVERGADERING: KOM OOK!

In de raadsvergadering van vanavond wordt het Voorstel onderwijshuisvesting basisonderwijs en sportaccommodaties 2030 behandeld. Voor Doorslag wordt besproken of de locatie Groenling wordt vastgesteld voor de nieuwe MFA (Multi Functionele Accommodatie). Daarnaast is het voor de wijk van belang of er een sportzaal met tribune en kantine bij wordt gebouwd.

De werkgroep Groenling roept alle bewoners op vanavond naar de raadsvergadering te komen om op deze manier te laten zien dat zij het niet eens zijn met de bouw van een sportzaal in de wijk. De bewoners verzamelen om 20.30 uur in het gemeentehuis/stadhuis.

 

 

16 SEPTEMBER A.S.   OOK LEUK BIJ REGEN

Zaterdag 16 september a.s. is het jaarlijkse wijkfeest. Van 13.00 - 19.00 uur is er van alles te doen voor de wijkbewoners. Zo zijn er diversie attracties zoals de opblaasbowlingbaan, een draaimolen, een springkussen met glijbaan. Ook zijn er verschillende spellen. Er kan doel worden geschoten, biljetten worden gevangen in de windcabine, maar ook een bibberspiraal, een reuze damspel en nog veel meer. Als het regent, doen we zo veel mogelijk binnen: in de gymzaal en het buurtplein Doorslag.

Aan het eind van de middag is er weer een verloting. U kunt gedurende de middag een gratis lootje ophalen bij de tafel van het wijkplatform en als afsluiting is er een gratis maaltijd, met voor ieder wat wils. Kom gezellig langs en doe mee.

KROONRING VOOR PMD AFVAL (Plastic, Metalenverpakkingen en Drankenkartons)

Een kroonring is een plastic ring die om een lantaarnpaal gemaakt kan worden en waaraan de PMD-zakken kunnen worden opgehangen in plaats van dat zij op de straat gelegd worden. De inzameling met zakken verdwijnt in Nieuwegein rond 2019-2020. Dan komen er voor laagbouw minicontainers en verzamelcontainers voor de hoogbouw. Voor de wijken zijn ene paar van deze kroonringen beschikbaar. Wilt u in uw straat zo'n kroonring? Stuur dan een mail naar wijkplatformdoorslag@notice.nu. U krijgt dan bericht of er nog een kroonring beschikbaar is. 

BUITENSPEELDAG 14 JUNI 2017

De Buitenspeeldag op 14 juni jl. was weer een succes. De kinderen uit de wijk hebben zich prima vermaakt op het schoolplein van OBS de Krullevaar, het grasveld en de voetbalkooi met het buitenspeelgoed, het springkussen en de speurtocht. Het weer was prima. We bedanken de vrijwilligers die meegeholpen hebben de middag goed te laten verlopen.

Dinsdag 16 mei a.s. vergadering wijkplatform Doorslag

Dinsdag16 mei a.s. is de eerstvolgende vergadering van het wijkplatform Doorslag. De vergadering wordt gehouden in Buurtplein Doorslag aan de parelduiker 13.

 

 

BuurTent politie en gemeente 5 april 2017 op de Parelduiker

Op woensdag 5 april a.s. staat de politie samen met de gemeente en een preventieadviseur met een BuurTent op de Parelduiker bij het buurtplein Doorslag. Tussen 19.00 en 21.00 uur kan iedereen daar binnenlopen om informatie te krijgen over de manier waarop woninginbraken worden gepleegd en wat u kunt doen om inbraken te voorkomen. U kunt er zelf veel aan doen om inbraken waarbij deuren en ramen worden opengebroken, te voorkomen. Goed hang- en sluitwerk bijvoorbeeld schrikt inbrekers echt af, volgens de politie.

Dinsdag 21 maart 2017 vergadering wijkplatform Doorslag

Op dinsdag 21 maart 2017 wordt de reguliere vergadering van het wijkplatform Doorslag gehouden in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13. Aanvang 20.00 uur. In de vergadering komt o.a. de situatie Kauwenhof/Lidl aan de orde.

Wilt u de vergadering bijwonen, laat dit even weten via wijkplatformdoorslag@notice.nu of 06-50557762.

Dinsdag 14 februari a.s. bijeenkomst scholen/sportzalen in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13, aanvang 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst presenteren de gemeente en de schoolbesturen hun voorstel voor een nieuw multifunctionaal school- en sportgebouw in Doorslag op de locatie Groenling. Ook maken zij duidelijk hoe ze tot dit voorstel gekomen zijn. De gemeente hoort graag wat u van het voorstel vindt. Uw reacties worden verwerkt in een advies aan het college en de gemeenteraad.

 

ENQUÊTE WIJKPLATFORM DOORSLAG

Er staat een aantal veranderingen in de wijk op stapel. Het wijkplatform Doorslag is daarover in gesprek met de gemeente door o.a. de bijeenkomsten bij te wonen. Het bestuur vindt het heel belangrijk om te weten wat uw mening over deze zaken is. Om daar achter te komen, vragen we u de enquête in te vullen VOOR 24 JANUARI 2017.

U komt bij de enquête door hier te  klikken.

Van een aantal mensen hebben we te horen gekregen dat de link niet werkt. We hebben het nagevraagd bij een deskundige en deze gaf als reden dat "de link niet werkt met oudere versies van InternetExplorer, zoals bijvoorbeeld IE6 op Windows XP.
Dit is sowieso erg onveilig. Het beste is een update te doen naar een nieuwe versie van Windows of gebruik Firefox of Chrome."

We hopen dat het - als u één van bovenstaande oplossingen wilt doen - wel werkt. Anders zouden we u willen vragen de enquête op papier in te vullen en deze bij ons in te leveren, want we vinden uw mening erg belangrijk!

Een mogelijkheid is ook nog om de enquête op papier in te vullen en deze te scannen en naar ons te mailen.

 

 

 

 

LAMPIONNENOPTOCHT ZATERDAG 12 NOVEMBER A.S.

Zaterdag 12 november a.s. werd weer in het kader van Sint Maarten de jaarlijkse lampionnenoptocht georganiseerd door het wijkplatform Doorslag. We startten om 18.00 uur vanaf het Buurtplein Doorslag, aan de Parelduiker. Er was live muziek van de Clownsband die weer voor een vrolijke stemming zorgden tijdens het lopen.

Onderweg was er iets lekkers voor de kinderen, verzorgd door de familie Van de Zanden en na afloop was er binnen voor de kinderen limonade en voor de ouders een gratis kopje koffie of thee. De kinderen kregen na afloop een leuke attentie.

We werden begeleid door verkeersregelaars.

Uitnodiging gesprek Toekomst schoolgebouwen, dinsdag 11 oktober a.s. van 19.30 - 21.30 uur in Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13.

Van 19.30 - 20.30 uur krijgt u informatie over de toekomstige situatie. In het tweede uur kan er in groepen gesproken worden om het voorliggende idee verder met elkaar te verkennen. U bent vrij om ook alleen het eerste uur te komen.

Kijk voor de volledige uitnodiging onder het kopje Documenten en daarna onder informatie.

 

MAANDAG 10 OKTOBER A.S. BIJEENKOMST TIJDELIJKE HUISVESTING VLUCHTELINGEN MET EEN VERBLIJFSVERGUNNING LUIFELSTEDE

Op maandagavond 10 oktober a.s. wordt er een bijeenkomst gehouden door de gemeente over de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning in een gebouw aan de Luifelstede in de binnenstad. De Luifelstede ligt tussen de Zuidstedeweg en het plein waar op zaterdag de weekmarkt wordt gehouden. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) uur in het Stadshuis aan het Stadsplein 1. Witl u meer weten, lees dan het buurtbericht dat de bewoners die er het dichtsbij wonen vorige week in de bus hebben gekregen. Wilt u meer weten, lees dan het buurtbericht dat we geplaatst hebben onder het kopje DOCUMENTEN en dan onder Informatie. U bent natuurlijk van harte welkom op de bijeenkomst. Het wijkplatform Doorslag zal er ook aanwezig zijn.

 

WOENSDAG 28 SEPTEMBER A.S. WIJKSCHOUW

Op woensdag 28 september is het bestuur van het wijkplatform Doorslag samen met mensen van de gemeente langs een aantal door de bewoners ingebrachte punten ter verbetering van de wijk gegaan. Alles is bekeken en genoteerd. Het wachten is nu op de gemeente die per punt gaat bekijken wat er aan gedaan kan worden en wanneer. We houden u op de hoogte.

 

WIJKFEEST 10 SEPTEMBER JL. EEN SUCCES

Op zaterdag 10 september a.s. was het wijkfeest van het wijkplatform Doorslag voor alle bewoners van de wijk. Van 13.00 - 17.00 uur waren er allerlei leuke attracties en spelletjes. Toegang was gratis. Om 17.00 uur was de trekking van het "rad van avontuur". Daarna, rond 17.30 was er een gratis maaltijd met allerlei lekkere hapjes.

Iedereen was welkom. Voor de kinderen was er ook een minimarktje waar ze kinderspullen mogen verkopen.

De VOLGENDE VERGADERING van het wijkplatform Doorslag wordt gehouden op dinsdag 15 november a.s. om 20.00 uur in de gele zaal van het buurtplein Doorslag, Parelduiker 13.

Wilt u de vergadering bijwonen, neem dan even contact op met de secretaris, wijkplatformdoorslag@notice.nu.

Geen samenvoeging zone D 1 en D 2 en geen betaald parkeren in de schil.

De PARKEERENQUÊTE is verspreid in de week van 24 augustus 2015. in zone D2 en de schil rondom zone D2. Het gebied aan de westkant van de Buizerdlaan/Roerdomplaan valt buiten dit gebied. Hier is geen sprake van betaald parkeren. U kon reageren tot 15 september a.s...

Veel bewoners hebben de enquête ingevuld. De resultaten zijn inmiddels verwerkt door de gemeente.

De zones D1 en D2 worden niet samengevoegd. Het blijven dus twee verschillende zones met verschillende tijden en tarieven. De bewoners hebben inmiddels een brief van de gemeente gekregen.

De bewoners uit de schil hebben nogmaals aangegeven geen betaald parkeren te willen. Ook zij hebben inmiddels bericht gehad dat er geen betaald parkeren komt in de schil.

In zone D2 heeft 67% van de bewoners die de enquête hebben ingevuld, aangegeven voor het afschaffen van betaald parkeren te zijn. De bewoners van straten waar meer dan 50% van de bewoners de enquête hebben ingevuld en waarvan weer 50% of meer hiervoor is, zullen worden uitgenodigd voor een bijeekomst van de gemeente om hierover te praten. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 9 februari in het gemeentehuis.

LAMPIONNENOPTOCHT 12 NOVEMBER JL. om 18.00 uur

Zaterdag 12 november a.s. wordt de jaarlijkse lampionnenoptocht gehouden. Samen met de Clownsband die de livemuziek verzorgt, lopen we door een stuk van de wijk.

Na afloop krijgen de kinderen een bekertje limonade en een presentje van het wijkplatform. Voor de ouders is er een kopje koffie of thee.

 

WIJKSCHOUW 28 SEPTEMBER A.S.

Op woensdag 28 september jl. is de jaarlijkse wijkschouw. Het bestuur van het wijkplatform gaat met medewerkers van de gemeente langs de punten die door de bewoners zijn aangedragen. We hopen veel reacties te krijgen.

De volgende wijkkrant verschijnt in december 2016.

U bevindt zich op de website van het wijkplatform Doorslag. Het wijkplatform Doorslag bestaat uit vrijwilligers uit de wijk die zich inzetten voor de leefbaarheid van de wijk. Het wijkplatform is gesprekspartner voor de gemeente, politie, instanties en instellingen. Regelmatig wordt er vergaderd. Er worden allerlei onderwerpen behandeld die spelen in de wijk of van belang zijn voor de wijk.

Voor zaken als een lantaarn die het niet doet, belt u de servicelijn van de gemeente, maar u kunt andere wijkzaken aandragen ter behandeling in het wijkplatform.

Elk jaar wordt er minimaal één maal een wijkschouw gehouden. Dan wordt een gedeelte van de wijk samen met de gemeente geschouwd op een aantal punten zoals onderhoud en veiligheid. Wijkbewoners kunnen schouwpunten aandragen.

Het wijkplatform beheert het wijkbudget, geld dat door de gemeente en woningbouwcorporaties beschikbaar wordt gesteld voor het verbeteren van de wijk. Wilt u meer weten over het wijkbudget, kijkt u dan onder wijkthema's.