Hondenpoepbeleid

De gemeente gaat het beleid ten aanzien van het uitlaten van honden herzien. Op de hondenkaarten is aangegeven waar nu honden niet mogen komen, waar ze vrij mogen lopen en waar ze aangelijnd moeten zijn. De gemeente vraagt advies van de wijkplatforms.

Op de hondenkaart, die u kunt vinden onder het kopje Documenten, Informatie, staat aangegeven waar honden nu los mogen lopen, waar honden aangelijnd moeten zijn en waar honden verboden zijn.

De gemeente vraagt de bewoners of zij deze gebieden moet herzien.

Het beleid van de gemeente is erop gestoeld, dat hondenbezitters verplicht zijn de poep van hun honden op te ruimen. Hiervoor kunnen ze poepzakjes gebruiken. Deze poepzakjes worden eenmalig verstrekt door de gemeente. Daarna moeten hondenbezitters de zakjes zelf kopen. Om de gevulde zakjes weg te kunnen gooien, wil de gemeente op een aantal plaatsen in de wijk vuilnisbakken neerzetten. We kunnen als wijkplatform aangeven waar we deze vuilnisbakken willen hebben. Uw ideeën zijn welkom.

U kunt uw reactie sturen naar wijkplatformdoorslag@notice.nu of uw reactie schriftelijk inleveren bij het wijkplatform, p/a buurtcentrum De Brink, Parelduiker 13.