Woningen verduurzamen

Zoals je misschien wel weet krijgen gemeentes volgens het concept Klimaatakkoord 3 jaar de tijd om met de betrokkenen per wijk/buurt de toekomstige warmte voorziening te bepalen. Volgens Energie-N, vrijwilligers die Nieuwegeiners willen helpen hun woning te verduurzamen, moeten we niet drie jaar gaan stilzitten. 

Energie-N organiseert op 1 november een informatieve bijeenkomst over het isoleren van woningen. Waar levert dit het meeste op, wat zijn de mogelijkheden? Als je het doet, doe het dan goed. Waar moet je rekening mee houden en hoe pak je het aan?


De bijeenkomst vindt  donderdag 1 november van 19:30 tot 21:30 plaats in de Gildenborgzaal op de 4e verdieping van het gemeentehuis, Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein. Graag even aanmelden via info@energie-n.nl.

 

                                                                             Lees meer

 

Asbest in uw woning

Asbest in uw woning

Is uw huis gebouwd voor 1994? Heeft u een woning, schuurtje of carport met golfplaten? Dan zou het kunnen dat er asbest in de dakbedekking zit. Weet u niet precies hoe het in uw situatie is? Dan is het goed om dit uit te zoeken. Het vernieuwen van het dak vraagt nogal wat aan voorbereidingstijd en geld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een subsidieregeling ingevoerd als asbestdaken door gecertificeerde bedrijven worden verwijderd. Dit om te stimuleren dat voor 2024 alle asbestdaken zijn verwijderd. Wijkthema | Duurzaam | Batau-zuid Asbestdak? Subsidie voor verwijdering http://www.nieuwegeinsewijken.nl/upload/bestanden/documenten/4/asbest-verwijderen-1495829065.pdf