Buddy to Buddy

Een geslaagd matchingsdiner

 

Op woensdagavond 7 februari is de eerste ronde van Buddy to Buddy Nieuwegein gestart. 46 Buddy’s ‘inwoners en nieuwkomers’ hebben elkaar tijdens het matchingsdiner voor het eerst ontmoet. Op deze avond werd op een grappige en interactieve manier contact met elkaar gelegd.

De Stichting Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers aan lokale bewoners. Dit doen we op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Nieuwkomers blijken ontzettend veel behoefte te hebben aan persoonlijk contact met Nederlanders. En er zijn ook veel Nederlanders die hun wereld willen openstellen voor een nieuwkomer. Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin.

Het was een super geslaagde avond met 23 enthousiaste koppels. De buddy’s gaan een vier maanden traject aan, waarin ze elkaar wekelijks ontmoeten. Daarin komt de hele groep ook nog zes keer samen. 

Wethouder John van Engelen toonde zich heel blij met het initiatief. “Het geeft me een warm gevoel zoveel mensen van mijn eigen stad bij elkaar te zien. Daar ben ik trots op.” Hij roemde ook vooral de betrokkenheid van de inwoners bij Nieuwegein en de wederkerigheid in het project. “Het heeft een meerwaarde andere culturen te leren kennen. Mooi met iemand die een andere achtergrond heeft op te trekken. Ik word hier heel enthousiast van.”

Doe je mee met de 2e ronde?

In september start de 2e ronde. Er worden hiervoor een aantal informatieavonden georganiseerd. Heb je interesse of wil je je alvast aanmelden, dat kan per mail nieuwegein@buddytobuddy.nl of via www.buddytobuddy.nl/word-buddy

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/foto-buddy2buddy.jpg

« wijkberichten overzicht