Werkzaamheden Galecopperbrug

 *                    Vanaf 13 juni verkeershinder voor inwoners van Nieuwegein
*                   
Onderhoudswerkzaamheden A12 Galecopperbrug richting Arnhem

 

 https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/galecopperbrug.jpeg


Rijkswaterstaat start op maandag 13 juni 2022 met onderhoudswerkzaamheden aan de Galecopperbrug richting Arnhem. De werkzaamheden duren tot begin 2024. De grootste opgave is het vervangen van de stalen kabels (tuien).
De brug blijft grotendeels in gebruik, maar het onderhoud levert wel verkeershinder op. Ook in en rondom Nieuwegein. Zo is de oprit vanaf de Papendorpseweg in Nieuwegein (16) richting Arnhem tot begin 2024 afgesloten voor al het verkeer.

De afsluiting van oprit Nieuwegein (16) is nodig vanwege de verkeersveiligheid.   Het verkeer wordt omgeleid via de Jutfasebrug. De oprit Kanaleneiland (17) blijft wél open en krijgt een extra rijstrook.

Versmalde rijstroken A12 Galecopperbrug richting Arnhem

Op de Galecopperbrug zijn de rijstroken richting Arnhem de gehele periode versmald. Dat geldt voor de drie rijstroken op de hoofdrijbaan én voor de twee rijstroken op de parallelrijbaan. Dat is nodig om ruimte te maken voor een werkeiland. Zo kan er veilig worden gewerkt. Daarnaast geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h. Voor sommige werkzaamheden is het nodig om in de nacht of in het weekend de Galecopperbrug richting Arnhem helemaal af te sluiten voor het verkeer. Deze afsluitingen kondigt Rijkswaterstaat tijdig aan. Verkeer richting Den Haag heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Over het project

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal op de snelweg A12 is de op één na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen. Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, worden de stalen kabels (tuien) vervangen. De tuien van de brug richting Arnhem naderen namelijk het einde van hun levensduur. Rijkswaterstaat vernieuwt daarnaast de rubberen schijven (opleggingen) onder de hoge torens (pylonen). Ook worden de pylonen versterkt zodat deze, samen met de tuien, straks meer gewicht kunnen dragen. Tot slot wordt de bovenkant van de pyloon (zadel) vervangen, omdat er een nieuw bevestigingssysteem voor de tuien komt. Zo kan Rijkswaterstaat in de toekomst, makkelijker en met minder hinder, tuien vervangen en versterken.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over de werkzaamheden aan de Galecopperbrug vindt u op www.galecopperbrug.nl.

 

Kijk voor alternatieve manieren van reizen op www.verkeersverwachtingen.nl.

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/schema-werk-galecopperbrug.png

 

 

« nieuws overzicht