Energietoeslag

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/energie-toeslag.jpg
Energietoeslag aanvragen tot uiterlijk 30 april

Een groot deel van de inwoners met een laag inkomen, heeft begin december de energietoeslag 2023 van € 800 ontvangen. Deze toeslag helpt om de energierekening te betalen. Het bedrag wordt automatisch uitbetaald aan inwoners die bekend zijn bij WIL en aan de voorwaarden voldoen.  

Heeft u een laag inkomen maar geen energietoeslag ontvangen? Doe dan vóór 30 april een aanvraag via de website:  www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag.  Wanneer heeft u  recht op energietoeslag? De energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Er geldt maximaal één toeslag per huisadres. De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:  
  • U betaalde in 2023 de energiekosten.
  • Uw inkomen is maximaal 120% van de bijstandsnorm die voor u geldt. Op www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag kunt u controleren om welk bedrag dat in uw situatie gaat.
  • U woont in de gemeente Nieuwegein, Houten, IJsselstein of Lopik.  
Dit jaar hebben studenten geen recht meer op een energietoeslag van de gemeente. Zij kunnen een tegemoetkoming krijgen via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Energietoeslag aanvragen kan nog t/m 30 april 2024.  


Uitkeringen of andere toeslagen

Krijgt u ook zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? Die zullen niet veranderen. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij.  


Hulp nodig bij het aanvragen?

Energietoeslag aanvragen kan met een papieren aanvraagformulier of digitaal. U vindt de formulieren vanaf 11 december op de website van WIL: www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van energietoeslag? Bezoek dan een gratis inloopspreekuur van het Servicepunt bij u in de buurt.  
Kent u mensen die misschien recht hebben op energietoeslag? Vertel hen er dan over. De gemeente wil dat zo veel mogelijk mensen die recht hebben op energietoeslag, deze ontvangen.  

Geld besparen door minder energie te gebruiken

De gemeente wil inwoners helpen om het energieverbruik naar beneden te krijgen en zo geld te besparen. Met de gratis Energiebox krijgt u energiebesparende producten en hulp van een energiecoach bij het aanbrengen. Lees meer op www.energiebox.org/nieuwegein


Hulp bij geldzorgen

Heeft u moeite om uw energierekening of andere rekeningen te betalen? Er is veel hulp in Nieuwegein mogelijk. U vindt een overzicht op de Wegwijzer Geldzaken op de website www.nieuwegein.nl/wegwijzer.   

« nieuws overzicht