Vrijwilligersmarkt

Karel Riemersma heeft  een film gemaakt die door Peter van Rossum is gemonteerd. Hieronder staat het filmpje inclusief interviews met andere organisaties van vrijwilligers en diverse politici dat een impressie geeft van deze geslaagde dag.Spring direct naar de interviewtjes.

 

CDA over vrijwilligerswerk, over het werven van enthousiaste vrijwilligers.

 


Presentatie Museumwerf Vreeswijk. Vreeswijk is van oudsher verbonden aan de binnenvaart en zandwinning.   Neem kennis van het verhaal van deze enthousiaste vrijwilligers van de Museumwerf.

 VVD Wijkwethouder Johan Gadella.  Johan Gadella vertelt iets over de uitdaging waar Nieuwegein voor staat om ondernemers en middenstand te trekken, en leegstand tegen te gaan.   Overigens een uitdaging waar niet alleen Nieuwegein voor staat….

Drakenboten.   De Drakenboten race sport.   Een middagje met een groep, sportclub, bedrijfsuitje, familie, etc. drakenbotenracen…   Een drakenbootrace is een roeisprint competitie over een afstand van ca. 200 meter.

Kinderspeelfaciliteit Bouwgein.  Spannend spel, hutten bouwen, leren omgaan met gereedschap, leren veilig werken, in teams werken.   Een fantastische en vormende bezigheid voor kinderen.  Vanaf 7 j onder begeleiding.   Voor jongere kinderen is er een speeltuin en creche.