Vier de lente en doe eens één ding anders


 

 

10 jaar Lentefeest met de Duurzaamheidsmarkt

In het Natuurkwartier van Nieuwegein is op zondag 31 mei weer een groot Lentefeest. Een dag actief in de buitenlucht, met veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Vier ook de lente en ontdek de vele mogelijkheden van duurzaam leven.

10e Lentefeest
Het is al weer voor de 10e keer dat het Lentefeest wordt georganiseerd. Op de kinderboerderij worden de schapen geschoren en kunnen bezoekers zelf aan de slag met de wol. Kinderen laten zich schminken en leven zich uit op het springkussen. Bij Museum Warsenhoeck gaan bezoekers aan de slag met potscherven en worden de zintuigen op de proef gesteld. Ook zijn er boeiende doe-activiteiten voor kinderen bij het Milieu Educatie Centrum; braakballen van uilen onderzoeken, bloemenzaden poten voor bijen en vlinders en zelf broodjes bakken. En wie waagt de klim naar het bovenhuis van de poldermolen?  Ontdek hoe makkelijk een moestuin is of laat u verrassen in het amfitheater. Proef en geniet van (h)eerlijk biologisch eten en drinken. Genoeg te beleven dus voor jong en oud!

Duurzaamheidsmarkt
Het thema van de Duurzaamheidsmarkt is “Doe één ding anders!”. Hiermee daagt het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein(SDN) samen met het Natuurkwartier iedereen uit om inspiratie en ideeën op te doen over duurzaamheid en vervolgens voortaan één ding in het dagelijks leven duurzamer te gaan doen.

Een bezoek aan de Duurzaamheidsmarkt is dan ook zeker de moeite waard! Ideeën om zelf actie te ondernemen voor een beter, gezonder en socialer leven te over. En wat levert het op? Vaak bespaart het geld, voelt het prettiger bij het eten van gezonder voeding, zorgt het voor een beter klimaat en is het ook gewoon leuk. Vele dagelijkse gewoonten maken het verschil, vooral als men het met elkaar doet. Doe eens één ding anders en laat ons weten wat dat is!

U bent van harte welkom
Bezoek op zondag 31 mei het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt in het Natuurkwartier: Geinoord 9-12, 3432 PE Nieuwegein.

De toegang is gratis en u bent die dag van harte welkom tussen 11.00 en 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op  www.natuurkwartier.nl/lentefeest