Tennisclinic G-sporters en rolstoeltennissers bij Rijnhuyse

Op zaterdag 18 maart a.s. organiseert Tennisvereniging Rijnhuyse een tennisclinic voor G-sporters, familie en vrienden. Ook is er dan op de club een open dag voor rolstoeltennissers van de Esther Vergeer Foundation.

Het evenement begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden voor het G-tennis kan via voorzitter@rijnhuyse.nl. Aanmelden voor het rolstoeltennis (kinderen tussen de 6-12 jaar) loopt via de Esther Vergeer Foundation. Deelname aan de clinic is na aanmelding gratis. Kijk voor meer informatie op www.rijnhuyse.nl/aangepast-sporten.


Aangepast sporten

Het door Rijnhuyse georganiseerde uitzwaai-evenement voor de Nederlandse paralympische rolstoeltennissers in augustus 2016 bracht ontzettend veel enthousiasme teweeg bij deelnemers, leden, vrijwilligers en samenwerkende partners. Daarop heeft de tennisvereniging besloten om naast rolstoeltennis ook G-tennis mogelijk te maken, ondergebracht in het project Aangepast Sporten bij Rijnhuyse. Tennisvereniging Rijnhuyse vindt, dat sportclubs de maatschappelijke plicht hebben om mee te werken aan deze vorm van sociale inclusie. De club wil rollers, hollers, spelers met of zonder verstandelijke beperking naast en met elkaar laten spelen. De club beschikt daarvoor over een goed geoutilleerd tenniscomplex, veel vrijwilligers en ervaren en enthousiaste trainers. Aangepast sporten bij Rijnhuyse wordt ondersteund door de Dirk Kuyt Foundation, Esther Vergeer Foundation, Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, KNLTB en SportID Nieuwegein.

 
Over Tennisvereniging Rijnhuyse

Tennisvereniging Rijnhuyse (TVR), gelegen aan Rond het Fort in Nieuwegein, is opgericht in 1969. Het tennispark van Rijnhuyse met zeven all weather smashcourtbanen is gelegen in een prachtig deel van Nieuwegein, dicht bij het kasteel Rijnhuizen (Jutphaas) en naast de hockeyvelden. De vereniging telt ruim 600 leden, van jong tot oud, en heeft direct ruimte voor nieuwe leden. Kijk voor meer informatie over de club en de activiteiten op www.rijnhuyse.nl.