Samen Duurzaam gaat verder

 

Download flyer wandeling en oogstfeest

Samen Duurzaam gaat verder

Na een prachtige zomer gaat het netwerk Samen Duurzaam verder met weer een aantal mooie activiteiten. Noteer de data vast in uw agenda!

Meer informatie op www.nieuwegein.nl/samenduurzaam en www.facebook.com/samenduurzaamnieuwegein.

Heeft u zelf een idee voor een ‘duurzame’ activiteit? Neemt u dan contact met ons op via samenduurzaamnieuwegein@gmail.com.

De gemeente Nieuwegein ondersteunt deze initiatieven vanuit het netwerk Samen Duurzaam.

 

SEPTEMBER

Laat u verrassen door Nieuwegein!

zaterdag 28 september, 10.00u en 14.00u

verzamelen bij de Wereldwinkel (begane grond Stadshuis, Stadsplein 3)

deelname is gratis

 

In Nieuwegein zijn veel ondernemers, inwoners en organisaties al ‘duurzaam’ bezig. Zaterdag 28 september kunt u onder leiding van een gids en met de nieuwe layar app* deze duurzame initiatieven ontdekken. U kunt kiezen tussen een ochtend- of een middagwandeling. ’s Ochtends wandelen we door het Natuurkwartier en ’s middags ontdekken we duurzaamheid in en rond de Binnenstad. Natuurlijk mag u ook beide keren meewandelen. Ga mee en laat u verrassen door dit duurzame Nieuwegein!

* met deze app voor smartphone en tablet scant u de omgeving op duurzame initiatieven.

Tijden:            10.00-11.30u Natuurkwartier

                       14.00-15.30u Binnenstad

Aanmelden bij Luc de Bruijn: l_de_bruijn@hotmail.com

U kunt de route ook vinden op www.nieuwegein.nl/duurzaamheidswandeling

 


We gaan oogsten!

zondag 29 september, vanaf 13.00u

Natuurkwartier Nieuwegein (Geinoord 9-12, 3432 PE)

deelname is gratis (kleine bijdrage voor producten uit moestuin en boomgaard)

Wat een zalige zonnige zomer was het toch! Als eind september het najaar is aangebroken, is het hoog tijd om iets te doen met wat Moeder Natuur in de zomer heeft voortgebracht. Daarom houden we op zondag 29 september de tweede editie van het Oogstfeest in het Natuurkwartier. Komt u ook? Laat het ons dan even weten: samenduurzaamnieuwegein@gmail.com. Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers.

Vul thuis uw picknickmand met lekkere broodjes. Heeft u kippen, neem een kakelvers eitje mee. Bak een appel- of perentaart van vruchten uit eigen tuin. Pluk verse bramen en maak een lekkere jam. Maak ter plekke een heerlijke salade van groenten uit Nieuwegeinse grond of wat te denken van een overheerlijk broodje gezond? De vrijwilligers van de moestuin in het Natuurkwartier stellen lekkers uit de tuinen beschikbaar. Fruittelers zorgen voor vers geoogste appels en peren voor de fruitsalade. Vlij neer op een picknick kleedje in de boomgaard of bij het MEC in het Natuurkwartier en geniet van een kopje thee met munt uit de Doorslag.

 

OKTOBER

 • Duurzaamheidsgesprek met Herman Wijffels
  dinsdag 1 oktober 20.00-21.30 uur
  Bibliotheek De Tweede Verdieping
  Op de eerste dinsdag van oktober is er vanaf nu jaarlijks het duurzaamheidsgesprek in Nieuwegein. Tijdens de eerste editie gaan we onder leiding van Herman Wijffels na waar de speerpunten voor ondernemers liggen voor een Duurzaam Nieuwegein. Meld u aan en dan zien we u graag 1 oktober!
  Meer informatie op www.nieuwegein.nl/duurzamelezing.
 • Netwerkbijeenkomst Samen Duurzaam
  maandag 14 oktober, 19.30u
  meer informatie volgt