Repaircafé 1 november 2014

Note van de redactie van deze website:

Voordat uzelf overgaat tot reparatie, check altijd of u niet nog garantie
heeft op het apparaat.   Voor duurzame gebruiksartikelen heeft u recht
op tenminste drie jaar ongestoord functioneren.   Gaat uzelf repareren
dan vervalt vrijwel altijd het recht op garantie, ongeacht of de reparatie
succesvol is.

Fabrieksgarantie is meestal een of twee jaar, bij de leverancier rust de plicht dit aan te vullen tot drie jaar.   U moet het recht wel halen en uit-onderhandelen, niet alle leveranciers zijn direct bereid dit recht te erkennen... 

Rust er geen garantie meer op uw apparaat, of ziet u af van garantieclaim, dan bent u van harte welkom bij repaircafé!

November 2014: landelijke Senseo-reparatiemaand

Met deze landelijke Senseo-maand willen de Repair Cafés er voor zorgen dat er in Nederland geen Senseo meer hoeft te worden weggegooid! Repair Café Nieuwegein doet ook mee op zaterdag 1 november van 14.00-17.00 in het MEC (naast molen en kinderboerderij).

Kom langs met je kapotte Senseo’s en andere apparaten, fietsen, kleinmeubels, speelgoed, kleding, etc. Wie weet kan het nog gemaakt worden; weggooien kan altijd nog, toch? Repair Café maakt het mogelijk om kapotte spullen een tweede leven te geven. Beter voor de portemonnee en het milieu! Handige vrijwilligers staan voor je klaar om in gezellige sfeer samen defecten en gebreken te lijf te gaan.

Dé Nederlandse plantendokter, Joop Alkemade, is ook aanwezig.
Je kunt bij hem terecht voor: snoei- en grondadviezen, beplantingen, grondverbetering en bemesting, voor adviezen m.b.t. ziekten en plagen in bomen, vaste planten, rozen, plantjes enz. in je tuin, op balkon of in de vensterbank.

Bijna alles kunnen onze gepassioneerde hobbyisten repareren. De reparaties zijn gratis, giften om onze kosten te dekken zijn welkom.

Bezoekers kunnen klein elektra, hout (meubilair), mechanica en kleding  aanbieden ter reparatie (maximaal 1  per keer).
Het Repair Café team probeert de bezoekers te leren om zelf te repareren. Duurzaam hergebruiken is het doel.  

Het Repair Café wil laten zien dat samen repareren eigenlijk heel leuk en best gemakkelijk is. Daarnaast bespaart het repareren van spullen veel geld en kostbare grondstoffen en draagt het bij aan de beperking van de CO²-uitstoot.

Het MEC ligt in  voetgangersgebied. Zware of grote apparaten kunnen met de auto voor de deur worden afgezet. Alléén voor gehandicapten met vergunning zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar. Auto’s parkeren buiten het hek en fietsen mogen naast de molen staan.

Het Natuurkwartier is voetgangersgebied. 
Alléén voor gehandicapten met vergunning zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar. 

Overige auto’s parkeren naast Jack’s Grillhouse. Kom je met de fiets? Gebruik dan de fietsenstalling rechts van het toegangshek. Het is verboden te parkeren met fiets of auto op het terrein van het MEC. Er wordt streng gecontroleerd en de boetes zijn niet mis.

Heb jij communicatieve vaardigheden en zoek je een nieuwe uitdaging? Wil jij samen met ons leuke acties bedenken om het Repair Café te promoten? Neem dan contact op.

Praktische informatie (bereikbaarheid, parkeren), kijk op nieuwegein.repaircafe.nl, mail naar repaircafenieuwegein@gmail.com of bel Peer 061756400 

Contactpersoon

Peer van Halderen 0617564000
repaircafenieuwegein@gmail.com

Kijk voor alle informatie op www.repaircafe.nl/nieuwegein/