Persbericht van de gemeente betreffende WK-voetbal

 

College presenteert regels voor WK Voetbal

 

 
 

 

 

Heel Nederland en dus ook Nieuwegein, leeft de komende weken met hen mee. De wedstrijden worden veelal in groepsverband bekeken. Dit zorgt voor feestelijkheid en saamhorigheid, maar kan ook voor risico’s zorgen. Om het veilig en gezellig te houden kiest de gemeente Nieuwegein voor de volgende aanpak.

 Maatregelen om er een veilig en gezellig WK-feest van te maken

  • In navolging van de gemeente Utrecht plaatst de gemeente Nieuwegein zelf geen grote schermen in de stad. Iedereen is vrij om dat wel te doen, maar moet daarvoor een vergunning aanvragen.
  • Horecagelegenheden mogen onder voorwaarden een scherm plaatsen en kunnen daarbij hun eventuele terras gebruiken. De horecaondernemers zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.
  • Als inwoners tijdens een van de speeldagen van het Nederlands elftal een buurtfeest willen houden voor minder dan honderd personen, zijn ze verplicht dit te melden bij de gemeente. Dat kan via een zogeheten melding Klein Evenement op de website van de gemeente Nieuwegein. Daar staan ook de spelregels voor het houden van een buurtfeest (denk aan eindtijd en hoeveelheid geluid).
  • Als er meer dan honderd mensen aanwezig zijn of als inwoners niet kunnen voldoen aan de voorwaarden voor een buurtfeest,  is een vergunning noodzakelijk.
  • Vlaggetjes en/of slingers moeten op minstens 4,5 meter hoogte hangen. Zo blijven straten toegankelijk voor de brandweer, andere hulpdiensten en de vuilniswagen.
  • Bij het versieren van straten en huizen staat de (brand)veiligheid voorop. Oranje dekzeilen zijn niet brandveilig. Bij het gebruik van partytenten aan huis is het van belang dat deze minimaal aan twee zijden open zijn. Partytenten op straat zijn in verband met de verkeersveiligheid niet toegestaan.

Meer informatie

Het formulier ‘melding klein evenement’, hoe regel ik een vergunningaanvraag,   spelregels voor een buurtfeest en de brief aan de horeca is te vinden op de website van de gemeente Nieuwegeinwww.nieuwegein.nl/wk2014

Download onderstaande nieuwsbrief