Persbericht van de gemeente

Buslijn 74 rijdt vanaf 1 september weer vaker

Buslijn 74 (de lijn Zeist-Utrecht-Nieuwegein-Vianen) gaat met ingang van maandag 1 september 2014 weer elk kwartier rijden tussen Vianen en stadscentrum Nieuwegein.
Als in juni 2015 blijkt dat voldoende extra reizigers van lijn 74 gebruik maken, worden de toegevoegde ritten definitief in de dienstregeling opgenomen. Toen Qbuzz in december 2013 het stokje overnam van vervoerder Connexxion is buslijn 74 minder frequent ingezet.

De gemeente Nieuwegein heeft tegen het minder vaak rijden van lijn 74 bezwaar gemaakt bij BRU (Bestuur  Regio Utrecht), de opdrachtgever voor het openbaar vervoer in deze regio.
Nu de tram namelijk geen eindhalte meer heeft aan de centrumzijde van het Centraal Station Utrecht worden de buslijnen 74 en 77 steeds belangrijker voor de inwoners van Nieuwegein. Deze lijnen rijden namelijk direct door naar het centrum van Utrecht. 

BRU heeft de klacht van Nieuwegein aangekaart bij Qbuzz en gevraagd om de oorspronkelijke situatie met ingang van maandag 1 september 2014 te herstellen. BRU heeft daar wel de voorwaarde aan verbonden dat het aantal reizigers dat op het traject Stadscentrum-Vianen reist, toeneemt.

Wat verandert er nu precies per 1 september?

Lijn 74 rijdt op maandag tot en met zaterdag overdag elk kwartier op het volledige traject Zeist-Utrecht CS (centrumzijde)-Nieuwegein-Vianen Monnikenhof via de wijken Huis de Geer - Jutphaas-Wijkersloot – Stadscentrum – Doorslag – Hoog Zandveld.

Op het busstation Vianen Lekbrug biedt lijn 74 goede overstapmogelijkheden op de snelbussen naar o.a. Dordrecht, Gorinchem, Breda en Oosterhout. Het is bijna altijd sneller en goedkoper om via Vianen Lekbrug naar deze plaatsen te reizen dan via Utrecht Centraal. Kijk voor de actuele reistijden op www.u-ov.info