Kinderboerderij IJsselstee viert 35- jarig bestaan

Kinderboerderij IJsselstee in Nieuwegein bestaat precies 35 jaar. Dat wordt gevierd op woensdag 24 september. Iedereen die dat wil kan dan de medewerkers (en de dieren) komen feliciteren. Voor alle bezoekers is er iets lekkers. Overigens wordt die dag ook gevierd dat de Kinderboerderij en de stichting Reinaerde (voor mensen met een beperking) vijf jaar met succes en plezier samenwerken. Alle reden dus om feest te vieren!

De Kinderboerderij vestigde zich in 1979 op de plek waar het nu nog zit. Was het toen nog een zelfstandige organisatie, inmiddels in het ondergebracht in het Natuurkwartier waar ook het MEC (Milieu Educatie Centrum), het Museum Warsenhoeck en de Poldermolen Oudegein toe behoren. Jaarlijks trekt de Kinderboerderij vele bezoekers waaronder veel schoolklassen en andere groepen. Maar er komen ook veel ‘losse’ kinderen, vooral op woensdagmiddag, in het weekend en tijdens schoolvakanties. 

Op de Kinderboerderij treffen bezoekers een grote verscheidenheid aan dieren aan die thuishoren op een boerderij. Denk aan koeien, schapen, geiten, varkens, kippen, pauwen, watervogels, konijnen, cavia’s enz. Kinderen en volwassenen kunnen er tot rust komen, lezen in de zon op een picknickbank of bij het speeltuintje. Kortom een belevenis voor jong en oud.

De Kinderboerderij is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur en in schoolvakanties ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur. Adres: Geinoord 9.