Gratis Workshop Energie besparen met uw VvW

Wilt u energie besparen met uw Vereniging van Eigenaren, maar weet u niet waar te beginnen? Doe dan mee met de gratis workshops over draagvlak & proces, techniek en financiën op dinsdag 29 maart, 19 april en 17 mei. De 1e bijeenkomst is in Nieuwegein! 

Steeds meer woningeigenaren maken hun huis energiezuiniger. Maar dat ligt soms wat complexer als je lid bent van een vereniging van eigenaren (VvE). Daarom organiseert U-Thuis – een samenwerking tussen 15 gemeenten in de regio Utrecht waaronder Nieuwegein– vanaf eind maart de cursus ‘energie besparen voor VvE’s’. De cursus wordt uitgevoerd door Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

 Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, waarop telkens een ander thema centraal staat: proces, financiën en techniek. Met inbreng van verschillende experts wordt ingegaan op vragen als: Welke maatregelen passen bij de woningen? Hoe kunnen energiebesparing en duurzame energie in onderhoudsplannen worden meegenomen? Welke ambities passen binnen de begroting van de VvE? En welke stappen zijn nodig om andere leden mee te krijgen?

Het programma is samengesteld in samenwerking met VVE Belang en verschillende VvE’s in de regio. De bijeenkomsten zijn ook los van elkaar te volgen.

De cursusavonden zijn dinsdag 29 maart, 19 april en 17 mei. De eerste cursusavond op dinsdag 29 maart is in het Stadshuis van Nieuwegein. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de NMU: http://www.nmu.nl/nieuws/geld-en-energie-besparen-voor-vves/.
Daar staat ook extra informatie over het programma en de locaties.