Expositie Batau-Zuid en Noord

“Van (geen) wijken weten” is de titel van de expositie over de wijken in Nieuwegein.

Deze expositie heeft een lange looptijd,  omdat er telkens nieuwe wijken getoond worden. Deze keer zijn de wijken Batau-Noord en Batau-Zuid aan de beurt. Maar weet u eigenlijk wel hoe uw wijk ontstaan is en waarom de wijk zo genoemd is? In hoeverre bepaalde het aanwezige landschap de indeling van uw wijk?

batau-zuid-en-noord-1518688719.jpgWijkraden of wijkplatforms zijn in het leven geroepen. Zij hebben diverse taken en organiseren ook leuke activiteiten voor de wijkbewoners. Een impressie kunt u hiervan zien.

Ook aan kunst voor Nieuwegein is gedacht. Op veel plekken kunt u kunstwerken bewonderen. Misschien heeft u er nooit bij stilgestaan dat er zoveel zijn.

Foto’s, films, documenten en kunstwerken zijn ook te zien. Bewoners uit de wijken nemen u al  wandelend mee door hun wijk en zijn op film vastgelegd door de Geinfilmers. Tijdens uw bezoek aan deze expositie ontdekt u hoe mooi Nieuwegein is.

Een gezellig samenzijn naar aanleiding van de expositiewisseling is op zondag 18 februari  a.s. tussen 14.00 – 16.00 uur in Museum Warsenhoeck, Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein. U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook zijn de wijken Stadscentrum en Merwestein te zien.

Historische Kring Nieuwegein (www.museumwarsenhoeck.nl)
Museum Warsenhoeck, Geregistreerd Museum (sept 2013),
Partner in het Natuurkwartier in Park Oudegein in Nieuwegein.
Bezoek ook onze Facebook pagina.