Eet mee!

Ruim 800.000 senioren eten altijd alleen. Hoe gezellig kan het zijn om tenminste een keer per maand bij iemand in de buurt aan te schuiven?

Per 1 november verbindt Eet mee! Vaste gast senioren in de gemeente Nieuwegein met een vast eetadres in hun buurt waar ze een of twee keer per maand kunnen aanschuiven voor een gezellige maaltijd.  Stichting Eet Mee! zorgt voor een persoonlijke intake waarin de wensen en belangstelling ter sprake komen en doet dit ook met de adressen waar gegeten gaat worden. Nadat er een ‘match op maat’ gemaakt is volgt een kennismakingsbezoekje of –etentje en als het klikt wordt de oudere een vaste gast aan tafel. Desgewenst betaalt de gast een kleine bijdrage voor het eten.

Elly van Doorn, medewerker Vaste Gast bij Stichting Eet Mee!: ‘We maken als sinds 2014 waardevolle matches in Utrecht, Zeist en De Bilt. Het is niet alleen voor de oudere een leuke activiteit. Ook eetadressen zijn blij dat ze iets kunnen betekenen voor een senior uit de buurt en kijken uit naar de verhalen en gezelligheid die hun gast(e) meebrengt.

Quote: ’ Wat bijzonder dat we gematcht zijn met deze meneer, we lopen altijd langs zijn huis als we de hond uitlaten. Nu leren we elkaar kennen!’

Meedoen

Wil je als oudere regelmatig als gast bij een van onze gezellige eetadressen aanschuiven voor een praatje en een lekkere maaltijd? Neem dan contact met ons op. Stichting Eet Mee! maakt een mooie match voor je.

Wil je een of twee keer per maand een senior als vaste gast aan tafel ontvangen?  Graag! Meld je aan via t 030-2213498 of via www.eetmee.nl.

Weten wie er in je buurt wonen, even zwaaien in het voorbijgaan en een nieuwe eetafspraak op de kalender: daar wordt de wereld net een beetje mooier van!

Eet mee! Vaste gast van de Biltse Stichting Eet Mee! is winnaar van de WijMakenUtrecht-trofee 2014 als het mooiste initiatief dat de Utrechtse samenleving een beetje mooier maakt.

Eet mee! Vaste gast wordt in Nieuwegein mogelijk gemaakt met bijdragen van de gemeente Nieuwegein, Monuta Helpt en Rabobank Utrecht en omstreken.  

Informatie:
Stichting Eet Mee!
Annelies Kastein, Coördinator
t 030-2213498/06-23369197
e info@eetmee.nl

eet-mee-foto-winand-stut-10-1509571243.jpg

Fotograaf Winand Stut