MOvactor Vrijwillige Inzet

MOvactor is het centrum voor vrijwillige inzet in de gemeente
Nieuwegein. We zijn er voor iedereen met vragen over vrijwilligerswerk, bewonersinitiatieven en burenhulp. Voor organisaties én vrijwilligers. 

Voor meer informatie en ideeën ga naar: 

lees verder

 
 

 

     

 

     
     
 

Dijkhoff verhoogt eenmalig aantal gratis VOG's met 20.000

 
 

Omdat staatssecretaris Dijkhoff van het ministerie van Veiligheid en Justitie het van groot belang vindt dat vrijwilligersorganisaties blijven investeren in veiligheid en het jaarlijkse beschikbare aantal gratis VOG’s (Verklaring omtrent Gedrag) van 100.000 mogelijk dit jaar wordt overschreden, heeft hij besloten dit aantal in 2016 eenmalig met 20.000 te verhogen naar 120.000.
lees verder

 
 
 

Adviespunt Zorgbelang Nieuwegein

 
 

Adviespunt Zorgbelang is een initiatief van Zorgbelangorganisaties. Wij komen op voor de belangen van zorggebruikers in iedere regio en zetten ons samen in voor de kwaliteit van de zorg.
lees verder

 
 
 

   Een theatervoorstelling over dementie
   door Thomas Borggrefe

 
 

Het onderwerp dementie staat volop in de belangstelling. De toneelspeler, zelf werkzaam als geestelijk verzorger in o.a. de Geinsche Hof in Nieuwegein, weet op fantastische wijze het beeld van de demente mens voor het voetlicht te brengen. Hoe is dementie te onderkennen en hoe kun je het beste met de demente persoon omgaan, enz., enz. zijn vragen die al spelend worden verduidelijkt. De voorstelling zal zo'n 60 minuten duren. Na een korte pauze is Thomas beschikbaar om met de belangstellenden in gesprek te gaan.
lees verder

 
 
 

Taste of Nieuwgein "de langste tafel" eet u ook mee?

 
 

Tijdens de ‘Taste of Nieuwegein’ organiseert Cityplaza op zondag 25 september met de ‘Langste Tafel’ een gratis brunch voor omwonenden van Cityplaza. In lijn met het thema van Burendag en de Week tegen eenzaamheid is deze gratis brunch een mooie gelegenheid om nieuwe contacten op te doen.
lees verder

 
 
 

Kunst van het Ouder worden 2.0 Buurtplein Batau

 
 

Vele organisaties uit Nieuwegein hebben een bijdrage geleverd aan de informatie voorziening voor het thema: ontmoeten en netwerk in je wijk.
De bezoekers waardeerde de aangebode informatie.
lees verder