Homepagina

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/neon-welkom-3.png

Bezoek ook onze:  Batau-zuid Facebook  facebookpagina
Zie de facebooklink in de linker zijkolom op iedere pagina.

U komt ook op deze website door simpel in te tikken:   batau-zuid.nl  
Dat is toch veel makkelijker te onthouden...

De opening van het nieuwe Muntplein: link

 

De Wijkkrant:
Deadline voor kopij voor het
september nummer van de wijkkrant: 
toezenden vóór maandag 9 september 2024.Marcel van Montfoort neemt afscheid van het Wijknetwerk.

De wijknetwerkvergadering van 11 december 2023 werd nog geopend door Marcel, waarna hij officieel de voorzittershamer overhandigde aan Erik van de Voort, onze nieuwe voorzitter.    Na tien jaren met strakke hand het secretariaat te hebben geleid, en feitelijk het laatste half jaar ook het voorzitterschap, vindt Marcel het nu tijd het stokje, of hamer in dit geval, door te geven aan zijn opvolger.    Marcel bedankt!   We gaan je missen! Maar we hopen je toch nog regelmatig te zien als wijkbewoner op de vergaderingen...

Gelijk met de voorzittershamer wisselde ook de, zeg maar, "kroontjespen" van de secretaris van eigenaar...   Marjon Huls is onze nieuwe secretaris. Marcel blijft nog even aan het wijknetwerk verbonden om Marjon alle kneepjes van het vak bij te brengen.   Maar per 1 april verwacht Marcel toch definitief te stoppen.

Bedankt Marcel,  welkom Erik en Marjon!

Wijkwethouder Marieke Schouten bedankt Marcel voor zijn inspanningen.Ans Wilbrink overhandigt aan Marcel een presentje namens het Wijknetwerk.


Welkom Erik en Marjon!

Onze nieuwe voorzitter en secretaris stellen zich voor

De voorzitter.

Ik ben Erik van de Voort, 71 jaar oud, gehuwd met Celia. Wij hebben samen 3 kinderen en 5 kleinkinderen. We wonen sinds 1979 in Nieuwegein, inmiddels 44 jaar dus, en wonen sinds 1990 aan de Nedereindseweg in wat ooit bekend stond als Park Leeuwenstein.

Ik ben in mijn werkzame leven actief geweest in vele branches vooral op beleidsmatig niveau. Ik ben namens D66 raadslid en fractievoorzitter geweest in onze gemeente. Op dit moment ben ik actief voor Samen Duurzaam Nieuwegein dat zich bezig houdt met klimaatadaptatie.

Ik hoop bij het wijkplatform een bijdrage te leveren aan verbinding en samenhorigheid zodat we als inwoners iets voor elkaar kunnen betekenen .

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/erik.jpgDe secretaris.

Hallo,
Ik ben Marjon Huls, getrouwd, geen kinderen, maar wel een hele kat. Ik woon 23 jaar in de gebouwenbuurt en kom oorspronkelijk uit Bilthoven. Werk al 25 jaar in de kinderopvang en doe dit 2 dagen met veel passie en plezier. Naast mijn werk heb ik nog verschillende hobby’s zoals lezen, t.v. kijken, creatief bezig zijn, met vriendinnen afspreken. Dagjes weg gaan.

Maar een van mijn grootste hobby is speksteen bewerken en dit doe ik zo’n 7 jaar elke vrijdagochtend met een groepje van 10 andere speksteen vrienden.
Het lijkt me een mooie uitdaging om de taak als secretaris van het Wijknetwerk uit te voeren. Ik heb er zin in.

https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/marjon.jpg

En tenslotte, wilt u ook het Wijknetwerk versterken als vast lid, of deelnemen in een van onze werkgroepen?   Woon de vergaderingen bij om de sfeer te proeven en maak eens een praatje...    En heeft u een leuk idee, of verbeteringsvoorstel? Zeg het ons...  

U bent van harte welkom!

Afbeelding met tekst
Automatisch gegenereerde beschrijving


Nieuw binnengekomen bij Wijkberichten.

Zie onderaan deze pagina.


Enkele vaste rubrieken bij Wijkthema's.

1. Knip in de Batauweg
2. Betere Buurten Gebouwendriften update mei 2022
3. Verslagen WarmteTransitie werkgroep
4. A12 zone


En kijk ook regelmatig bij "links en info", daar vindt
u allerhande communicatie van belangrijke partijen.

1. A12 zone
2. De Digitale Nieuwegeiner
3. Rijne Energie                                                           (bouwer windmolens)
4. Energie landschap Rijnenburg / Reijerscop      (gemeente Utrecht)
5. Buren van Rijnenburg                                           (tegenstanders windmolens)     


Wat ervaar jij?

Maak je je zorgen over de warmtetransitie?  Of de verkeerssituatie? Misschien heb je ideeën over speelvoorzieningen voor je kinderen of het onderhoud van groen en bestrating in jouw buurt.  Zijn de hondenuitlaat plaatsen een issue voor je?  Of zou je wel willen meedenken over hoe er meer buurtactiviteiten kunnen worden georganiseerd?


Hoe kun je helpen?

Als je je weleens afvraagt hoe je zelf iets zou kunnen doen voor je buurt en wijk kun je al helpen door lid te worden van het wijknetwerk.  Met jouw frisse blik en nieuwe ideeën en onze ervaring kunnen we mét elkaar de wijk zo leuk mogelijk maken en houden.  Kom eens keer met ons praten!

Stuur ons een e-mail via:   wnw_batauzuid@hotmail.com


Nieuwsflitsen van Movactor, buurtplein Batau, nieuwsflitsen  en nieuwsbrieven van anderen.

Alle nieuwflitsen die ik ontvang categoriseer ik onder de rubriek "links en info". In de linker kolom vind u de relevante bronnen.  Klik op de gewenste uitgave, de meest recente staat boven. De wat oudere nieuwsbrieven vindt u bij de rubriek "documenten".

Veel leesplezier! 

 


Wijkberichten van Wijknetwerk Batau-Zuid