Fokkesteeg in 2018/2019: Veilig, Samen, Schoon en Trots

Fokkesteeg wordt door steeds meer mensen van buiten de wijk ontdekt als een wijk waarvan de inwoners veel samen ondernemen en opknappen. Van een Halloweenoptocht met meer dan 160 deelnemende kinderen en een sfeervolle Winterfair tot gezamenlijke fietstochten en de ‘lunch op het plein’: het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd.

In het hart van de wijk, in buurtcafé La CaZa, kunt u allerlei cursussen volgen. Taalles, karaoke,  kinderdisco, huiswerkbegeleiding, biljartavonden, kledingreparatie, tekenen of zelfverdediging en nog veel meer: het aanbod is te groot om op te noemen.  In La CaZa kunt u ook heerlijk genieten van koffie, lunch of diner. Ook vergaderruimte is hier te huur, desewenst met catering.

Naast gezelligheid wordt er in Fokkesteeg ook steeds meer samengewerkt en overlegd. De Facebookgroep Fokkesteeg draagt daar een heel belangrijk steentje aan bij.

Wijkbewoners, ondernemers, organisaties van het gezondheidscentrum en de woningcorporaties tot de gemeente, de medewerkers van La CaZa, onze twee wijkagenten - samen maken we Fokkesteeg steeds beter.

Het wijknetwerk Fokkesteeg bestaat uit wijkbewoners vóór wijkbewoners. Het wijknetwerk is er om ideeën en initiatieven die bewoners voor de wijk willen opzetten te ondersteunen.

Voor 2018/2019 koos het wijknetwerk Fokkesteeg voor het motto:
Fokkesteeg Veilig, Fokkesteeg Samen, Fokkesteeg Schoon en Fokkesteeg Trots.
Veilig: samen werken aan een wijk die veilig is voor ons allemaal.
Samen: we willen ons als wijk inzetten dat iedereen zich hier thuis voelt.
Schoon: samen werken aan een schone wijk.
Trots!: wij als wijkbewoners weten al lang dat het in deze wijk gewoon fijn wonen is. 
En dat willen we nu ook eens goed naar buiten gaan uitdragen.

Heeft u ideeën over hoe u het nóg mooier, beter, veiliger, gezelliger kunt maken in Fokkesteeg? Wat zou u eens nodig willen opknappen? Laat het ons weten en mail naar wijknetwerkfokkesteeg@gmail.com.

U bent ook altijd welkom op ons bewonersoverleg.
Die zijn om 20.00 uur in La CaZa, dinsdagen in 2019:
12 februari
9 april
11 juni
27 augustus
8 oktober
10 december.