Alle activiteiten oktober afgelast

Deze week is het bestuur van het wijknetwerk Fokkesteeg bij elkaar gekomen voor een ingelast overleg mbt Covid / corona. de ontwikkelingen, ook in Nieuwegein, geven ons dusdanig veel zorg dat we hebben moeten besluiten (en geloof ons: dat is echt met buikpijn en veel tegenzin) om ALLE activiteiten voor oktober te cancelen. Dat betekent dat we ook de Halloweenoptocht voor dit jaar niet door laten gaan, overigens in navolging van andere Nieuwegeinse wijken die om dezelfde reden al de Halloweenoptocht hebben gecanceld.

Alle goede voorbereidingen ten spijt, wij kunnen gewoonweg niet de veiligheid garanderen. Daarnaast zijn en worden de regels vanuit gemeente en rijksoverheid ook steeeds strenger en strakker. Wat begrijpelijk is, maar uitvoeren wordt echt lastig zo.

Mochten tijdens de tocht toch groepjes ontstaan, opstopping van groepjes mensen onderweg enzovoort, dan liegen de boetes er niet om! Iedere volwassene en ieder kind boven de 13 jaar, kan persoonlijk een flinke boete krijgen. Wij als wijknetwerk kunnen een boete krijgen die kan oplopen tot enkele duizenden euro's.

En we willen al helemaal niet op het allerlaatste moment moeten cancelen, als zoveel mensen en kinderen zich, net als wij, al zo verheugd hebben op een leuke Halloween.

Laten we de blik op de toekomst richten. We gaan ervan uit daat we volgend jaar een super kanllend, griezelig en gezellig Halloween kunnen organiseren. De wijknetwerkkast wordt in de tussentijd goed gevuld met allerlei nieuwe attributen, decoratie enzovoort, waarmee we onder meer de trick&trat huizen, het knibbelknabbel foto-huisje en de route nog griezeliger en gezelliger kunnen versieren.

We hebben de laatste weken al veel griezeligs aangeschaft, en daar gaan we gewoon mee door. Zodat we volgend jaar extra groots kunnen uitpakken!

Ook de Kidsclub, de bingo en de koffie inloop gaan in oktober niet door.

Wat we in november wel of niet kunnen doen? We houden de actualitieten goed in de gaten en zullen jullie tijdig informeren.

Ook de kerstmarkt (in december) zal dit jaar niet door gaan. Hiervoor zijn we al wel bezig met een geweldig nieuw plan als alternatief.

daarover binnenkort meer nieuws, via sociale media, de website en de wijkkrant die half november verschijnt.