Voor vroege vogels: bus 65!

Voor vroeg vogels: bus 65!

De beslissing om de eerste busrit richting Vianen te laten vervallen is tot stand gekomen door een bezuinigingsoperatie vanuit Connexxion. Hierbij is niet gekeken naar de mate waarin gebruik wordt gemaakt van de bus. Naar aanleiding van de opmerkingen van het WPV is er contact opgenomen met zowel Connexxion als met de BRU. Hierbij is het belang van deze buslijn aangegeven, daar de bus altijd goed gevuld is zoals het WPV heeft aangegeven.

Hierop is uiteindelijk besloten dat per december de eerste buslijn weer terugkomt op een iets anders tijdstip:  De eerste rit vertrekt ca. 45 minuten eerder  (6:54 vanaf halte Berkstraat). Daarna is er een behoorlijk gat tot de volgende rit (7:38 te halte Berkstraat), maar de vroege, snellere verbinding naar Utrecht CS vanuit Vreeswijk is daarmee dus weer terug in de dienstregeling.

Dit is een noodoplossing maar vanaf 2014 wordt er gekeken om deze buslijn weer mooi in een patroon te laten lopen met de overige ritten.

Wij hopen dat hiermee de vele forensen weer van dit openbaar vervoersmiddel gebruik kunnen maken en daarmee gerieflijk op hun werk kunnen komen.

WPV rene

Uit: De Beugelaer november 2013

« wijkberichten overzicht