Shoppen in Vreeswijk of Shoppen Elders?

Bas Vermeegen in heropende buurtsuper

Shoppen in Vreeswijk of Shoppen Elders ?

Dit is de 4e column met een stelling van uw voorzitter van het Wijkplatform Vreeswijk.

In de 3e column ‘Gaan we omhoog of blijven we laag?’ luidde de stelling: “Geen hoogbouw in Vreeswijk !”. Van de 31 personen die tot nu toe via de website hebben gereageerd, wil 90% geen hoogbouw in Vreeswijk en is het met de stelling eens. 10% is het oneens met de stelling.

Op 25 oktober is door onze wethouder Wouter Kolf de DagWinkel op de Dorpsstraat op feestelijk wijze geopend. Na bijna twee jaar heeft Vreeswijk weer een buurtsuper op deze voor Vreeswijkers vertrouwde locatie.
Wij hebben in die twee jaar en met ons vele andere organisatie, geijverd voor een nieuwe buurtsuper. Onze in Vreeswijk geboren en getogen Bas van Meegen heeft het nu aangedurfd om met het concept DagWinkel een nieuwe buurtsuper te starten. Met ook bloemisten, slager, bakker, kaaswinkel en drogist, kunnen wij al onze dagelijkse boodschappen weer in Vreeswijk doen.

Het uitgangspunt van het Wijkplatform Vreeswijk is altijd geweest dat het dorp een gemende functie moet blijven behouden, dus een dorp voor bewoners, voor bedrijven, voor horeca, voor middenstanders en voor detailhandel. De gemengde functie zorgt voor beperkte overlast, voor een prettige woonsfeer en voor een levendig dorp. De winkeliers moeten natuurlijk wel voldoende klandizie hebben om te kunnen blijven bestaan. Daarom doen wij ook in een bij deze Beugelaer meegestuurde flyer, een oproep om toch vooral gebruik te maken van alle voorzieningen in Vreeswijk zelf. De  flyer kunt u ergens ophangen of bewaren, of aan bekenden geven in Nieuwegein en omgeving.

Met de oproep om te winkelen in Vreeswijk ondersteunen wij niet alleen de ondernemers in Vreeswijk, maar ook ons eigen wooncomfort omdat de winkels dan dicht in de buurt blijven. Vreeswijk bezit nu allemaal kwalitatief goede winkels met een mooi assortiment en een prima service. Misschien wel niet helemaal tegen dezelfde prijs als bij de ‘grote winkelcentra’, de ‘cash en carry’ en de ‘mega stores’, maar Vreeswijk straalt natuurlijk wel weer het dorpse karakter uit met al haar winkels en horeca op de Dorpsstraat en Oude Sluis.

De stelling luidt deze keer dan ook:  “Winkelen doen wij in Vreeswijk !”.
U kunt uw mening geven op bovenstaande stelling door het aanklikken van  ‘eens’ of ‘oneens’ op onze website www.nieuwegeinsewijken.nl/vreeswijk/  of reageren met voor ’s en tegen ’s  via onze website (email secretariaat). Wij verheugen ons op al uw reacties.


René Kwant
Voorzitter WPV

« wijkberichten overzicht