Column: Poepende honden en wandelende burgers.

Column van de voorzitter WPV

Poepende honden en wandelende burgers.

Om 8 uur ’s morgen gaat het kind de deur uit op weg naar school.  Vol goede moed en vrolijk gestemd. Onderweg ziet het kind vriendjes en vriendinnetjes. Zwaaiend, grappend, stoeiend op weg naar school. Maar … onoplettend glijd het kind vlak voor school uit in een hondendrol. Met blaadjes en takjes wordt de zool schoongemaakt. Nog afvegen aan de stoeprand en nog net op tijd in de klas. Maar….. wat stinkt het in de klas. Er zit nog een klein stukje poep. Bah, alle kinderen trekken hun neus op en kijken het kind niet meer aan. De hele dag niet meer!

Om 8 uur ’s morgen wordt de hond uitgelaten. Gezellig ontbeten en voor het werk en naar school wordt nog snel even de hond uitgelaten.  De hond is al vanaf 7 uur aan het wachten met gekruiste achterpoten. Gelukkig heeft de familie nog even tijd om hem uit te laten, want verder is de hond weer de hele dag alleen. De hond moet zo nodig, dus al snel buiten poept ie op stoep en straat. Werk en school staan te wachten, dus de poep blijft liggen en de hond gaat weer kwispelend naar huis. Het was even lekker buiten!.

Om 8 uur heeft ze al ontbeten, dat doet zij haar hele leven al. Het leven is weliswaar hard geweest op de binnenvaart, maar het leven is haar ook goed gezind. Wel wat gebrekkig geworden met de rollator en ook de ogen zien wat schemerig. Gelukkig kan zij nog elke ochtend een rondje lopen. Vroeger was dat naar de Buurtsuper, nu naar de slager, de kaasboer en de bakker. Zij ziet het niet, maar de klanten ruiken het wel. De wielen van de rollator zitten onder de poep.

Momenteel is er discussie over het hondenpoep beleid. Op welke plek mag een hond in Vreeswijk loslopen en waar moeten afvalbakken voor hondenpoep komen.  Het is de bedoeling en het wordt plicht dat eigenaren van honden zelf de poep van de hond opruimen. De afvalbakken kunnen daar voor gebruikt gaan worden. In het voorstel mogen honden alleen op het grasveld bij de Kade en het pad vanaf Klaverkamp naar Prinsessenweg loslopen. Honden kunnen natuurlijk ook elders loslopen zoals b.v  in park Oudegein of bij Beatrixsluizen.

Wat vindt u van de stelling:  

"In Vreeswijk mogen honden helemaal niet loslopen”.

U kunt de poll invullen rechtsboven op deze pagina.

Uitgebreidere (evt. door ons te publiceren) reacties zijn welkom op mailadres wpvreeswijk@gmail.com. 

Wij verheugen ons op al uw reacties. Houdt U niet in maar het moet wel ‘netjes’ blijven!

Rene Kwant

Voorzitter WPV

« wijkberichten overzicht