Toekomstvisie Nieuwegein

Die is nu beschikbaar en kan worden bekeken op de website lezen op de website www.ikbennieuwegein.nl of worden opgevraagd via telefoonnummer 14030.

Samenvatting

In 2025 onderscheidt Nieuwegein zich door een combinatie van een levendige binnenstad en plezierig wonen. De binnenstad is een bruisend stadscentrum met een aantrekkelijk straatbeeld. In het centrum, in de historische kernen en in voormalige kantoorgebieden, vindt wonen en werken naast elkaar plaats en is ruimte voor ondernemerschap en activiteiten. In de woonwijken is veel ruimte voor rust, recreatie en groen. Water, natuur en de oude historische plekken geven onze stad karakter en zijn nooit ver weg. Nieuwegein is als stad volwassen geworden.

Nieuwegeiners voelen zich verbonden met hun stad en hebben hier hun sociale leven ontwikkeld. Een toekomstbestendige stad, waar jong en oud zich thuis voelt. Dat betekent dat Nieuwegein aantrekkelijk is voor nieuwe inwoners en dat bestaande inwoners hier plezierig ouder kunnen worden. We spelen daarop in met een afwisselend en kwalitatief goed woningaanbod, goede voorzieningen (zoals onderwijs, winkels, sport) en werkgelegenheid. Nieuwegein ondersteunt daarmee de stedelijke ontwikkeling en groei van de geliefde regio Utrecht. Inwoners, ondernemers, overheid, onderwijs en maatschappelijke partijen trekken samen in netwerken op bij het realiseren van ambities voor de stad.

« nieuws overzicht