Stichting Geinoord Maatschappelijk start activiteiten

Tijdens de afgelopen periode met diverse corona-maatregelen was er op 25 november 2021 wel een lichtpuntje: de formele oprichting van de Stichting Geinoord Maatschappelijk.

Wat is de Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) ?

De SGM ontwikkelt sociaal maatschappelijke activiteiten voor Nieuwegein en omgeving. Bij deze activiteiten wordt gebruik gemaakt van het sportcomplex van SV Geinoord en alles wordt financieel mogelijk gemaakt door meerdere fondsen (voor meer informatie zie www.sgm-nieuwegein.nl).

Vanaf dinsdag 1 februari elke dinsdag Geinoord Met En Voor Elkaar 75+.

Op de dinsdagen beginnen we om 10.00 uur en drinken we koffie/thee/drankje, doen spellen zoals klaverjassen, bridgen, rummikup, scrabble, triominos, sjoelen, biljarten en bij goed weer buiten jeu-de-boules. Ook doen we beweegoefeningen die bij deze leeftijd passen en waarbij het vrij staat om mee te doen. De ochtend wordt rond 13.00 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch. Deze dinsdag staat open voor alle 75-plussers uit Nieuwegein en wordt gratis door de SGM aangeboden. 

Vanaf donderdag 3 februari iedere donderdag Tijd Voor Krijt (55+)

Tijd voor Krijt is een sociaal activeringsprogramma waarin biljarten wordt ingezet als middel om 55-plussers uit Nieuwegein elkaar te laten ontmoeten. Hiertoe staan 2 biljarts in het clubhuis van SV Geinoord. Ook kunnen er andere spellen worden gedaan. Het doel is om een ontmoetingsplek te bieden met gezellig samenzijn. Elke donderdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur ontvangen de SGM-vrijwilligers de deelnemers met koffie, thee of een drankje. Deelname is gratis. Meedoen kan door gewoon op donderdagmiddag te komen (met QR-code) naar sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE  Nieuwegein.

« archief overzicht