Steun de pluktuin Erebloem - Stem op KernMetPit

In januari won Pluktuin EreBloem de ‘Kern met Pit Trofee’ 2021 voor de provincie Utrecht. Deze prijs werd feestelijk uitgereikt tijdens NL Doet op 12 maart jl. En nu dingt de Pluktuin EreBloem nog mee naar de Gouden Pit, de landelijke ‘Kern met Pit Trofee’, die 25 juni uitgereikt zal worden. De Gouden Pit wordt voor 50% bepaald door een vakjury en voor 50% door online stemmers. Het winnen van de Gouden Pit zou een fantastische bekroning zijn van het werk wat er in het afgelopen jaar verzet is.

Nog niet bekend met de Pluktuin EreBloem?
De Pluktuin EreBloem is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan vanuit een klein idee, met een groot resultaat. In Nieuwegein Zuid lag al jaren een stuk gemeentegrond van ca 200m2 er een beetje troosteloos bij. Tussen de huizen verscholen en langs de geluidswal van de tramlijn werd dit stukje groen, bij de Dotterbloemstraat en de Ereprijs, nauwelijks onderhouden en eigenlijk alleen gebruikt als onofficieel hondenuitlaatveldje.

Onder de buren ontstond de wens om hier iets bijzonders mee te doen. Ter bevordering van het contact onder de buren onderling, de verfraaiing van de buurt en ter educatie van de jeugd ontstond het idee om dit onooglijke stukje grond om te toveren tot een vrij toegankelijke Buurt Pluktuin met een moestuin, fruitleibomen en 120 bessenstruiken.

Met hulp van de Gemeente Nieuwegein, het wijkplatform HZL en verschillende fondsen en instanties is dit idee uitgegroeid tot een volwaardige tuin waar van alles groeit en bloeit. Zowel fysiek in de vorm van planten en bomen als symbolisch in de vorm van een sterk verbeterd contact tussen de verschillende buren van jong tot oud!

Een burgerinitiatief, dat dus in januari bekroond werd met de ‘Kern met Pit’ Trofee Utrecht. En hoe mooi zou het zijn als dat daarbovenop bekroond zou worden met de Gouden Pit?

Helpt u een virtueel handje mee? Stem dan tussen 3 en 23 juni op Pluktuin EreBloem op de website van KernmetPit en help met uw stem Pluktuin EreBloem verder te groeien en bloeien!

U kunt tot 23 juni stemmen via deze link: https://forms.gle/YhwbbGTr9JfCNZZg9

« archief overzicht