Nieuwegeinse speelpolder genomineerd voor de Molenprijs 2022

Kleine Oudegeinse speelpolder genomineerd voor de Molenprijs 2022,

Geef uw stem aan de Kleine Oudegeinse polder


Voor de realisatie van een fantastische speelpolder voor de jeugd is Nieuwegein, met nog drie andere projecten, genomineerd voor de Vriendenloterij Molenprijs 2022.

Het is heel belangrijk dat de jeugd spelenderwijs kan leren hoe polders, molens en gemalen met de dijken en de sluizen onze voeten drooghouden. Om deze reden heeft de Stichting Poldermolen Oudegein het idee opgevat om een minipolder te bouwen nabij de bestaande molen in het park Oudegein. Hierbij kunnen kinderen door het zelf te doen ervaren hoe belangrijk de techniek hierbij is.

Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met de gemeente Nieuwegein en de partners van het Natuurkwartier met het regionale project Buitenwijs (buitenlessen voor de basisschool) en de provinciale erfgoedinstellingen, het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) Midden-Nederland, en leerlingen van het Calscollege.

De basis ligt er al, zoals een uitgewerkt plan en tekeningen hoe het moet worden.

Wat ontbreekt zijn de Financiën.

Maar u kunt ons helpen! In ieder geval met een stem op ons. Het project doet namelijk mee aan de Vrienden Loterij Molenprijs 2022 en is superblij bij de vier genomineerden te zitten voor de hoofdprijs van € 75.000.

Help mee en stem op ons. Dat kan via de QR-code rechtsboven op deze pagina, of bezoek de website www.molenprijs.nl/oudegein en doe dat tussen 7 september en 2 oktober 2022.
Door het uitbrengen en bevestigen van een stem met behulp van een e-mailadres, maakt de stemmer ook kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van € 450,-. 

Help mee en stem op ons project. Wij en zeker de kinderen van Nieuwegein en omgeving zullen U dankbaar zijn!

Foto: jeugdactiviteiten in de minipolder bij de Babbersmolen in Schiedam.
https://www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-zuid/upload/afbeeldingen/minipolder-babbersmolen-paulsporken-min-scaled.jpg

« nieuws overzicht