Hondenbeleid

Hondenbeleid

Hondenpoep is de grootste ergernis van bewoners van de gemeente Nieuwegein. Het geeft een onfris en onhygiënisch gevoel en kan een gezondheidsrisico voor mens en dier zijn. Daarom is er het hondenbeleid: Vanaf 2011 geldt in Nieuwegein een opruimplicht. Wij streven hiermee naar minder hondenpoep op straat en daarmee een schoner en frisser Nieuwegein.

Hondenpoep: hondenbezitters ruimen het op...

Hondenbezitters moeten hondenpoep overal in Nieuwegein opruimen. Dit kunt u doen met (speciale) zakjes die u vervolgens kunt deponeren in een van de 130 speciale afvalbakken verspreid over heel Nieuwegein. Als u de regels niet naleeft, riskeert u een boete van € 100,-. Stadstoezichthouders zullen toezicht houden op het opruimen van de hondenpoep.

...behalve op de losloopgebieden

Hondenbezitters hoeven de poep niet op te ruimen op de losloopgebieden. Deze zijn groen gemarkeerd op de hondenuitlaatkaart. Hier mag uw hond ook vrij loslopen (behalve op voet- en fietspaden). Op de rood gemarkeerde plekken mogen honden overigens helemaal niet komen. Dat zijn bijvoorbeeld speeltuinen, sportvelden en winkelcentra. Op de hondenuitlaatkaarten wordt aangegeven waar de bakken staan om de poepzakjes in te gooien. Deze bakken worden regelmatig geleegd. U mag ze ook in de andere bakken deponeren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het hondenbeleid? Ga dan naar de site van gemeente Nieuwegein of neem telefonisch contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14030.