Verslag informatieve avond over zonnepanelen en groene daken

Maandagavond 16 december jl. ontving het wijkplatform wijkbewoners in OBS De Toonladder om hen te informeren over zonnepanelen en groene daken. De school was prachtig versierd in kerststijl wat zorgde voor een gezellige sfeer. Het wijkplatform waardeert het enorm dat we gebruik mogen maken van de school en is dankbaar voor de vriendelijke hulp van de directeur Bob Koopman en de conciërge Bob van Heel. Zo is het mogelijk om in de wijk bij elkaar te komen.

De voorzitter, Janine Lubberding, verwelkomde de aanwezigen, vertelde over de achtergrond van het wijkplatform en zette de opzet van de avond uiteen.

Geurt Schepers, adviseur van de gemeente Nieuwegein, begon met een presentatie over groene daken. Vervolgens hield Marja Cottaar, bewoonster van Blokhoeve (zelf in het bezit van zonnepanelen), een presentatie over zonnepanelen. Henk van der Honing vertelde tenslotte kort over het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein. Er werden vragen gesteld en onderling ervaringen en informatie uitgewisseld. Het was echt een avond van de wijk voor de wijk!

De presentaties over groene daken en zonnepanelen kunt u hier bekijken:

Presentatie Zonnepanelen
Presentatie Groendaken

De foto’s geven een kleine impressie van de avond:  

Dank aan Tessa van Arnhem, betrokken bewoonster van de wijk Zuilenstein met een hart voor duurzaamheid, voor het mede organiseren van deze avond!

Natuurlijk ook dank aan Marja Cottaar voor het delen van haar ervaring en kennis over de zonnepanelen. Tenslotte ook dank voor de samenwerking met Cecile Custers en Geurt Schepers van de gemeente Nieuwegein en met Henk van der Honing van het netwerk Samen Duurzaam Nieuwegein.

Als laatste nog het door Marja getoonde filmpje:

« archief overzicht