Vernieuwing trambaan Utrecht

Komende zomer vernieuwt Bestuur Regio Utrecht (BRU) de trambaan in Utrecht tussen het Jaarbeursplein en de tramhalte Kanaleneiland Zuid. Tussen 21 juli en 1 september - als veel mensen met vakantie zijn - rijden er in Utrecht geen trams. Reizigers kunnen gebruik maken van vervangend vervoer per bus. De trams in Nieuwegein en IJsselstein rijden wel gewoon.

De trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein is dertig jaar oud en aan vervanging toe. Het eerste deel - tussen de tramremise en Nieuwegein Stadscentrum - is vorig jaar vervangen. De omvang en complexiteit van het project heeft BRU doen besluiten het vervolg van de werkzaamheden over twee zomers te spreiden: die van 2013 en 2014. Zo hebben opdrachtgever en aannemer voldoende tijd voor een optimale voorbereiding. In 2013 zijn de tramrails aan de beurt; in 2014 volgt de aanpak van de wisselstraat, de bovenleiding en het beveiligingssysteem.

Deze zomer: wel trams in Nieuwegein en IJsselstein

De trams vanuit Nieuwegein en IJsselstein rijden in de zomer van 2013 tot aan de halte Kanaleneneiland Zuid. P+R Westraven en de woonboulevard blijven dan ook goed bereikbaar. Op de overstaplocatie worden extra bussen ingezet om reizigers snel en comfortabel naar het centrum van Utrecht te vervoeren. Over de exacte dienstregeling wordt u later dit voorjaar geïnformeerd.

Meer weten?

Vanaf medio juni zullen wij in samenwerking met vervoerder Connexxion publiek en pers actief informeren over de werkzaamheden en de gevolgen ervan voor omwonenden en reizigers. Via www.regiotramutrecht.nl kunt u de voorbereidingen volgen.

Factsheet (bijlage)

« archief overzicht