Verkiezingsdebat Zorg en Welzijn Nieuwegein op 4 maart

Op 4 maart wordt een verkiezingsdebat gehouden over Zorg en Welzijn in Nieuwegein. Dit debat wordt georganiseerd door MOvactor, Gezondheidscentrum De Roerdomp, de WMO-raad, Vitras CMD, DE KOM, Boogh, Zorgspectrum, SBWU, Reinaerde en Bibliotheek de Tweede Verdieping.

Tijdens dit debat, dat wordt gehouden op 4 maart van 19.30-22.00 uur in De Kom, gaan de lijsttrekkers van de acht grootste politieke partijen in Nieuwegein met elkaar en met het publiek in discussie. Het debat wordt geleid door Tom van ’t Hek, presentator BNR Nieuwsradio.

Gezien de onderstaande stellingen die daar behandeld worden, lijkt het voor het vrijwilligerswerk een boeiende bijeenkomst te worden.

 • Stelling 1: Met meer burenhulp en vrijwilligerswerk kunnen we in Nieuwegein aanzienlijk bezuinigen op zorg en welzijn.
   
 • Stelling 2 : Uitkeringsgerechtigden moeten iets terugdoen voor de samenleving, bijvoorbeeld in de vorm van verplicht vrijwilligerswerk.
   
 • Stelling 3.: Overlast van hangjeugd kunnen we veel beter aanpakken met jongerenwerkers dan met agenten.
   
 • Stelling 4: Aan beschermd en begeleid wonen van kwetsbare inwoners, jong en oud, mogen we in Nieuwegein niet tornen

Entreekaarten à 5 euro (inclusief twee pauzeconsumpties) zijn te verkrijgen:

 • bij de balie van Bibliotheek de Tweede Verdieping (de bieb schrijft mensen ook in). Voor houders van een U-pas is de entreekaart gratis (op vertoon van hun U-pas)
 • via de website van Theater De Kom; om een e-ticket te bestellen

Download hier de Flyer: flyer_verkiezingsdebat_4_maart_de_kom.pdf

« archief overzicht