Uitnodiging thema-avond: Omgaan met jongeren op straat

“Ze staan iedere avond tot laat bij mij voor de deur. En als ik vraag of ze het iets zachter kunnen doen, krijg ik een grote mond”.

“Ze bellen de politie al voordat wij er staan en spreken ons niet zelf aan”.

Zomaar wat uitspraken in de interactie tussen jongeren en buurtbewoners. Een groep jongeren op straat wordt gauw als ‘eng’ of ‘overlastgevend’ ervaren. Maar is een groep jongeren per definitie eng of overlastgevend? Wat zijn manieren om op een constructieve wijze in contact te komen met jongeren? Hoe spreek je jongeren aan en wat spreekt hun aan? Wat doe je als je voor een groep staat en hoe ga je om met de typische vormen van puber- en/of groepsgedrag?

U wordt uitgenodigd om hierover mee te komen praten op de thema-avond “Omgaan met jongeren op straat”. De avond vindt plaats op dinsdag 26 februari a.s. in de Aula van basisscholen Vroonestein en de Toonladder aan de Lohengrinhof 11-17 te Nieuwegein en begint om 19.30 uur.
Ingang via de Toonladder.

Deze avond wordt u aangeboden door het Wijkplatform in samenwerking met de gemeente, MOvactor en de politie. Tijdens deze interactieve avond willen wij aan de hand van praktijkvoorbeelden met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen over het contact met jongeren. De avond zal worden begeleid door het jongerenwerk van MOvactor.

« archief overzicht