Uitnodiging participantenavond Visie Park Oudegein

Geachte heer of mevrouw,

Graag nodigen we u uit voor de tweede participatiebijeenkomst over het stadspark Oudegein op maandag 18 mei 2015 van 19.30 uur tot 22.00 uur om samen met u tot inrichtingsvarianten te komen voor het stadspark Oudegein. U wordt vanaf 19.15 uur verwacht in het bedrijfsrestaurant van het stadshuis in Nieuwegein. (Stadsplein 1)

Doel van de bijeenkomst is de wensen en ideeën te vertalen naar ontwerprichtingen voor de toekomst van het park. Hierbij komen de volgende thema’s aan bod: natuur, ecologie, cultuurhistorie, bereikbaarheid, activiteiten, educatie en zorg.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de verschillende mogelijkheden om nieuwe initiatieven in het stadspark mogelijk te maken en wat dit betekent voor het beheer van het stadspark. Ideeën hiervoor zijn opgehaald tijdens eerdere bijeenkomsten en activiteiten. Kan de noordelijke toegang bijvoorbeeld toegankelijker worden? Kunnen er meer recreatieve mogelijkheden gecreëerd worden in het stadspark. Op welke manier kan het Natuurkwartier versterkt worden? En wat betekent dit allemaal voor de natuur? Heeft u belangstelling om mee te denken? Alle informatie om u voor te kunnen bereiden op deze bijeenkomst kunt u vinden op www.nieuwegein.nl/parkoudegein.

We hopen van harte u op 18 mei 2015 te kunnen begroeten in het stadshuis!

Wilt u zich wel even aanmelden (uiterlijk 15 mei 2015) via de mail

p.rijntjes@nieuwegein.nl  of 030-6071547.

 

Vervolgtraject

In het vervolgtraject van het project zijn een aantal bijeenkomsten gepland, die voor u van belang zijn.

  • Zaterdag 30 mei van 13:00-17:00 uur.

Cocreatiebijeenkomst Natuurkwartier: ‘Bouw mee’ aan versterking Natuur-kwartier. Locatie Natuurkwartier.

  • Zondag 31 mei van 11:00-16:00 uur:

Informatiestand op Lentefeest, ‘Vertel uw beleving van Stadspark Oudegein’ en maak een mooie tekening van jouw Stadspark. Locatie Natuurkwartier.

  • Dinsdag 30 juni om 19:30 uur- 22.00 uur:

Bespreken concept-inrichtingsvisie. Locatie Natuurkwartier.

Wat is uw beleving van het park? Stuur uw foto of filmpje op!

Wij horen en zien graag hoe u Stadspark Oudegein beleeft. Komt u er dagelijks met de hond? Loopt u er uw rondje hard? Komt u er op stille momenten om van de natuur te genieten? Kunt u er goed terecht met rolstoel of scootmobiel? Kom je er om een potje te voetballen? Of gewoon lekker te chillen? Maak van uw beleving een foto of filmpje. Deel het op facebook: www.facebook.com/gemeente.nieuwegein en mail het naar p.rijntjes@nieuwegein.nl. En beschrijf uw belevenis erbij. Uw belevenissen maken duidelijk waar de visie op Stadspark Oudegein over moet gaan. U maakt kans dat uw foto gebruikt wordt in de publiciteit rondom Stadspark Oudegein.

In de bijlage: verslag van de rondwandeling in het stadspark Oudegein van 25 april 2015.

Met vriendelijke groet,

Michael van Iperen
hoofd Ruimtelijk Domein

    « archief overzicht