Sneltram rijdt op 1 december

Indien zich geen onverwachte zaken voordoen en het testen van de baan goed verloopt dan rijdt de sneltram tussen Utrecht CS en Nieuwegein/IJsselstein op zaterdag 1 december 2012. Opdrachtgever Bestuur Regio Utrecht (BRU) en aannemer VolkerRail doen hun uiterste best om deze datum te halen. Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein kunnen dan tijdens het Sinterklaasweekeinde weer met de tram reizen.

 

Anderhalve week geleden maakte BRU bekend dat er een oplossing was gevonden voor het probleem met het lassen van de spoorstaven. Nadat tijdens twee eerdere pogingen de lassen van de  kopgeharde spoorstaven op onverklaarbare wijze waren gescheurd, heeft BRU een andere lasmethode laten toepassen. Deze methode blijkt wel te voldoen.

Betonnen baan 

De komende dagen wordt de betonnen baan nabij winkelcentrum CityPlaza in Nieuwegein met de kopgeharde spoorstaven afgebouwd. Aannemer VolkerRail werkt met man en macht aan de baan om de klus op tijd te kunnen klaren. Dat wordt nog een hele opgave, omdat het tijdschema krap is en er nog een aanzienlijke hoeveelheid werk verzet moet worden.

Donderdag 29 en vrijdag 30 november wordt de baan getest. Overdag en mogelijk ook ’s avonds en ’s nachts zullen lege trams over de baan rijden om te testen of de ritten probleemloos verlopen.

06.00 uur

De dienstregeling wordt zaterdag 1 december  om 06.00 uur hervat. Met ingang van die datum komt er ook een einde aan het vervangend busvervoer. Vanaf zaterdag rijden de bussen weer volgens de reguliere dienstregeling. Ook komt die dag een einde aan de onlangs ingevoerde regeling voor scootmobiels.

Vanaf zaterdag zet BRU de gerenoveerde trams in. Deze week arriveerde de laatste van de 26 tramstellen per dieplader uit Heerenveen. Daar kregen de trams niet alleen een frisse geel/grijze kleur, maar ook het interieur van de trams werd volledig heringericht. Behalve de trams zijn de afgelopen periode ook alle haltes langs de route opgeknapt.

« archief overzicht