Schone Lekoever? Doe je mee!

 

 

 

 

 

 

Vind jij een schone oever van de Lek ook belangrijk? Vind je het fijn om in een schone omgeving te wandelen en te recreëren? Help mee bij de opruimactie Lekoevers op 19 oktober.

We starten om 09:00 onder de snelweg A27 aan de Lekdijk Oost richting Tull en ’t Waal. Om 9.30 uur verspreiden de deelnemers zich over de Lekoever in de richting Houten en in de richting Nieuwegein en ruimen op tot 12.00 uur. Wij zorgen voor materialen zoals handschoenen, knijpers en vuilniszakken en drinken, koek en een superleuke dag natuurlijk.

Jaarlijks blijft er op de oevers en in de uiterwaarden langs de Lek veel zwerfvuil achter. Dit verrommelt het landschap, maar is vooral slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Deze opruimactie is onderdeel van het initiatief Schone Rivieren, een samenwerkingsverband tussen IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee.

Geef je op bij Mieke Tulleken van de gemeente Nieuwegein via m.tulleken@nieuwegein.nl. Vermeld daarbij in de onderwerp regel: aanmelding Schone Lek.

« archief overzicht