Oproep aan mensen met groene vingers: Wie wil er een bloembak verzorgen?

Omdat het onderhoud aan de bloembakken in de openbare ruimte duur is, stopt de gemeente met het onderhouden van deze bloembakken. De gemeenteraad heeft namelijk in 2012 besloten tot een bezuiniging op het onderhoud van het groen. Helaas heeft dat ook gevolgen voor de bloembakken en is de gemeente genoodzaakt om de bloembakken af te stoten.

Helaas, want een bloembak in de straat zorgt voor kleur en staat gezellig. Maar wie weet zijn er onder onze inwoners mensen die het leuk vinden en tijd hebben om daar zelf voor te zorgen?

Als u een bloembak bij u in de straat of in de buurt wilt verzorgen, kunt u dat aan de gemeente doorgeven. Omdat op eerdere berichtgeving over de uiterste reactiedatum van 11 juli reacties zijn gekomen, wordt de reactietermijn verlengd naar 15 september.  Wijkplatforms en individuele bewoners hebben de gemeente gevraagd of de termijn verschoven kon worden omdat zij meer tijd nodig hebben om andere bewoners te enthousiasmeren.

Op onze website staan de locaties van de bloembakken per wijk aangegeven: www.nieuwegein.nl/samendoen

Als u een bloembak tegenkomt die u wilt verzorgen, kunt u ons dat per email laten weten via samendoen@nieuwegein.nl. Vervolgens nemen wij contact met u op voor het maken van concrete afspraken. U heeft daar tot 15 september de tijd voor. Na die periode zullen wij de bloembakken waar geen zelfbeheerders voor gevonden zijn verwijderen.

« archief overzicht