Nieuwgeinhelpt geeft gratis reanimatiecursus!

Op 3 juni 2017 organiseert de Stichting Hartslag Nieuwegein en Green Forest College een gratis reanimatiecursus voor 1000 Nieuwegeiners om opgeleid te worden tot burgerhulpverlener. Voor personen die in Nieuwegein wonen of werken kunnen in 1 dag opgeleid worden tot burgerhulpverlener. De enige tegenprestatie die van de cursisten wordt verwacht is dat zij zich aanmelden en registreren als burgerhulpverlener. Locatie: Sport- en evenementencomplex Merwestein. Tijdsduur van de cursus is 4 uur. 

De organisatoren zijn onder de naam Nieuwegeinhelpt een samenwerking aangegaan met Verbindion en Merwestein met als hoofddoel voldoende burgerhulpverleners op te leiden om in Nieuwegein 6-minuten zones te creëren zodat na een alarmering binnen 6 minuten gestart kan worden met reanimeren van een slachtoffer.

Tijdens de reanimatiecursus leer je een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, hulpdiensten te alarmeren en Eerste Hulp te verlenen aan een slachtoffer met een hartstilstand. Je leert de kennis en vaardigheden om een reanimatie correct uit te voeren en een AED te gebruiken. Iedere ‘geslaagde’ (competent verklaarde) cursist ontvangt van het Nederlandse Rode Kruis een Officieel erkend Rode Kruis certificaat en een pas t.w.v. € 75,00 geheel gratis.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich hiervoor aanmelden op de website http://www.nieuwegeinhelpt.nl. Voor vragen kunt u terecht bij de voorzitter van de Stichting Hartslag Nieuwegein Peter bakker via het e-mailadres peterjbakker@hotmail.com

Het initiatief wordt ondersteund door de RAVU (Regionale Ambulance Voorziening Utrecht) en de Gemeente Nieuwegein.  

Sponsoren zijn hartelijk welkom om de kosten van deze dag te kunnen dekken, er loopt daarvoor een crowdfunding. Informatie op https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/nieuwegeinhelpt/

Het Wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve beveelt deze cursus van harte bij jullie aan.

« archief overzicht