Kunst in Blokhoeve - De vazen zijn geplaatst

Afgelopen augustus zijn de omgevingsvergunningen afgegeven voor twee kunstwerken in Blokhoeve. Daarmee is groenlicht gegeven voor de plaatsing van de Bever van Alphons ter Avest op de damverbinding en de Vazen van Yasser Ballemans langs de Middelhoeve.

De vazen zijn geplaatst

Verspreid over de gehele Middelhoeve staan vier vaasvormen. De locaties zijn in overleg met de bewoners gekozen. In de vazen is beplanting voorzien. Een hoveniersbedrijf heeft de planten geleverd en in de vazen aangebracht. In de jaren erna is in een contract met het hoveniersbedrijf geregeld dat de beplanting netjes wordt onderhouden.

Beverbeeld

De planning is dat de bever van kunstenaar Castor van Alphons ter Avest in het voorjaar van 2015 geplaatst kan worden. Ook hier is de locatie afgestemd met de direct omwonenden van Blokhoeve. De bever zal met zijn voorkant naar de wijk gericht zijn en met zijn staart naar de A.C. Verhoefweg. De staartis een vlonder, die door palen in het water wordt gesteund. De bever is nu in voorbereiding bij de constructeur. De delen Accoya hout waar de bever uit samengesteld wordt, worden in de werkplaats aan elkaar gelijmd tot het beeld zijn uiteindelijk vorm heeft gekregen en gereed is om geplaatst te worden op de damverbinding in Nieuwegein. Van de plaatsing zullen wij u op de hoogte houden. 

Door Janne Verweij, wijkkrant redactie en webmaster.

« archief overzicht