In memoriam Carla Curvers

Op 25 maart 2010 namen we afscheid van Carla Curvers als Wijkwethouder van het Wijkplatform. Deze woorden richtten we toen tot haar. Carla is overleden op 23 februari 2011

Beste Carla,

Vanavond ben je voor de laatste keer als wijkwethouder aanwezig bij het Wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve. Reden voor een woord gericht tot jou.

Je was onze wethouder. En onze wijkwethouder. Een aantal mensen hier aan tafel kent je al heel wat jaartjes. Je had een mooie portefeuille, waarin “ de systematiek wijkgericht werken” een belangrijke plaats innam. Het wijkgericht werken heb je ook met ons vormgegeven. Van Wijknetwerk op weg naar verzelfstandigd Wijkplatform.
Via internet, onder andere via de gemeentesite, weten we dat je je al heel lang inzet voor de gemeenschap. Het begin was je studie aan de Sociale Academie, welke een katholieke was. Het was de PvdA, waar je politiek voor viel. Later de VU in Amsterdam.

Dat je een sociaal ingesteld mens bent, spat ervan af. En is ook terug te zien in de onderwerpen waar je mee aan de slag bent geweest. Jongerenwerk, vrouwenwerk, emancipatiebeleid en het participeren van burgers, om wat hot items te noemen. Een van je uitspraken bij het WMO gebeuren was: “We gaan met zorg met de mensen om en daar ben ik trots op”. Dat is tekenend voor jou.

En dat doe je hier ook al heel lang, bij ons aan tafel. Luisteren, meedenken, en de wijkbewoners serieus nemen. Met zorg met mensen omgaan. Met ons omgaan. We zullen je missen.

Wat ook kenmerkend voor jou is, is je stralende lach op elke foto. Ook als je  probeert wat de knelpunten zijn voor scootmobielgebruikers…en je op zo’n geval door Nieuwegein mag scheuren. Wát je volgende stappen ook zullen zijn, ik wens je toe dat deze stralende lach tot zijn recht blijft komen.

In je vrije tijd ga je vaak naar Zeeland. De zee trekt je, de ruimte en de rust, zo heb je verteld. Je leest ook graag. Een spannend boek of iets over culturen. Daar kan dit cadeau van ons misschien een bijdrage aan zijn. Maar dat mag je zelf invullen.

In ieder geval wensen we je het allerbeste toe, blijf je hier aan tafel van harte welkom, en zeg ik “bedankt” namens alle betrokkenen van het wijkplatform.

 

 

We zullen haar koesteren in onze herinnering.

Carla Curvers 10 december 1951 – 23 februari 2011

« archief overzicht