Duurzame Dag zondag 26 mei - meer info

Duurzame Dag zondag 26 mei

Heel veel te beleven voor jong en oud!

Nieuwegein staat op koopzondag 26 mei in het teken van duurzaamheid. Want duurzaamheid is al op tal van plekken zichtbaar en minder zichtbaar aanwezig en velen zijn al actief. Meer dan 60 partijen werken samen aan de invulling van deze dag! De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in het Natuurkwartier en in de binnenstad. Met een fietstaxi of paard-en-wagen kunnen bezoekers gratis van de ene naar de andere locatie.

Natuurkwartier (11.00-16.30u)

In het Natuurkwartier zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en hun (groot)ouders. Het jaarlijks terugkerend Lentefeest is in een nieuw jasje gestoken. De schapen worden geschoren en de poldermolen is open om een kijkje te nemen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er weer de stempelkaart. Met 4 of meer verzamelde stempels krijgen ze iets lekkers bij de kraam van Fairtrade Nieuwegein of bij het kampvuurtje van de scouts. Ze kunnen onder andere knutselen met afval en wol, puzzelen met potscherven en oude foto’s, braakballen pluizen en broodjes bakken boven een echt vuurtje.

Leerlingen van het Cals College en het Oosterlicht College presenteren in een muzikale route hun zelfgeschreven songs met hun project 't Park Live.

Binnenstad (12.00-17.00u) 

In de binnenstad kunnen bezoekers via een echte proefroute biologische, Fairtrade en streekproducten proeven, leren hoe ze hun tuin dier- en milieuvriendelijk inrichten, een testritje maken op een elektrische scooter, ervaringen horen van stadsgenoten met zonnepanelen, genieten van een 'duurzame mode'-show en natuurlijke make-up, aan de slag in het Repair Café, meedoen aan de prijsvraag over millenniumdoelen en nog veel meer… Wethouder Reusch opent het drinkwatertappunt en we lanceren het logo van het netwerk Samen Duurzaam. Natuurlijk is het koopzondag en ook de ondernemers in Cityplaza brengen hun duurzame producten onder de aandacht.

Daarnaast hebben we de eer die dag 6 topkoks in het Stadshuis te hebben. Zij bereiden een deel van de gerechtjes in de proefroute. Ook presenteren zij die dag de gerechten waarmee ze gaan deelnemen aan het wereldkampioenschap eind dit jaar in Basel.

Samen Duurzaam

De dag wordt georganiseerd door Cityplaza, het netwerk Samen Duurzaam, de gemeente Nieuwegein en het Natuurkwartier. Daarbij werken vele inwoners en (lokale) organisaties en ondernemers samen om deze dag tot een mooi en duurzaam evenement te maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma en de plattegrondjes van de verschillende locaties op www.nieuwegein.nl/duurzamedag.

Klik hier voor het Blokkenschema Duurzame Dag

F = vertrekpunt fietstaxi

P = vertrekpunt paard-en-wagen

« archief overzicht