Definitief ontwerp kunstwerken Blokhoeve gereed

Het college heeft op 4 maart 2014 de definitieve ontwerpen van de kunstenaars Yasser Ballemans en Alphons ter Avest goedgekeurd. Voor beide kunstwerken is een bouwvergunning aangevraagd. Zodra deze goedgekeurd is, volgt een inspraakperiode van 6 weken. Naar verwachting kunnen de kunstenaars nog voor de zomer 2014 de kunstwerken gaan maken.

Kunstenaars Alphons ter Avest en Yasser Ballemans hebben vorig jaar de opdracht gekregen om een kunstwerk te maken voor de wijk Blokhoeve. In januari hebben de kunstenaars hun definitief ontwerp aan de adviescommissie beeldende kunst gepresenteerd, in het bijzijn van de bewonersvertegenwoordiging. De aanwezigen waren positief over de beide ontwerpen. 

De Bever

De bever aan de damverbinding, van Alphons ter Avest, wordt uitgevoerd in Accoyahout, een zeer duurzame houtsoort waarvan de benodigde delen hout aan elkaar worden gezet (gefacceteerd). De bever heeft een staart, die als een vlonder op het water ligt. Zowel de voor- als de achterkant van de bever zijn open. De bever ligt langs het fiets/wandelpad dat naast het beeld loopt. De bever zal met zijn achterkant naar de AC Verhoefweg gericht staan.

De Vazen

De vazen, van Yasser Ballemans, komen op vier plekken langs de Middelhoeve. Het eerste en hoogste beeld komt bij de Taludweg, het tweede beeld komt (middenin) op de Middelhoeve. Het derde beeld komt in het plantsoen, aan de verste kant van de Taludweg. Het vierde beeld komt aan het eind van de Middelhoeve. Ook heeft de kunstenaar er voor gekozen om de beelden in twee kleuren groen te laten uitvoeren. De ondergrond is staal. Er komt beplanting in de vaasvormen, wat een natuurlijke uitstraling geeft. De beplanting zal met een onderhoudscontract van een tuinbedrijf onderhouden worden.

Meer informatie over de stappen die hiervoor genomen zijn is te vinden in het volgende document:

definitief_ontwerp_kunstwerken_blokhoeve_gereed.pdf

 

Informatie over de voortgang van de kunstprojecten

De vorderingen van de twee kunstprojecten zijn te volgen in het wijkthema:

http://www.nieuwegeinsewijken.nl/zuilenstein-huisdegeer-blokhoeve/wijkthemas_kunst-in-blokhoeve.php

« archief overzicht