DE VOETBALKOOI IN HUIS DE GEER STAAT!

Wat zijn wij, inwoners van Huis de Geer, blij met onze aanwinst.

Ons mooie park is verrijkt met een geweldige voetbalkooi en een schommelnest. De grote open plek in het park is nu een heus speelterrein geworden voor jong en oud. Want niet alleen de jongens maken gretig gebruik van de voetbalkooi, ook de ouders en de meiden trappen vrolijk een balletje mee! Alle dagen is er leven op het veld, sinds de voetbalkooi is aangelegd.

Het kwam op een toevallige manier tot stand. Via mijn werk, ik ben accountmanager bij OC Office, kwam ik in gesprek met de gemeente Nieuwegein. Ik kon het niet laten om toch ook privé een vraag te stellen… “Is het mogelijk een speelgelegenheid te creëren in Huis de Geer?” was mijn vraag.

Voor ik het wist was het “balletje aan het rollen” en woonde ik een vergadering bij van het Wijkplatform Zuilenstein/Huis de Geer/Blokhoeve. Het wijkplatform denkt namelijk mee over speelvoorzieningen in de wijken in het kader van de kwaliteitsimpuls die de gemeente in de periode 2011-2014 geeft aan spelen, bewegen en sporten in de wijken. Voor dit jaar mocht er alvast een knelpunt benoemd worden dat direct opgepakt zou worden. Hier vertelde ik hoe zeer het nodig was om voor de opgroeiende jeugd iets te creëren waar ze hun energie in kwijt konden. 

En inderdaad kunnen we nu genieten van een geweldig speelveld. Er is ook gedacht aan een bankje en prullenbak. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit geweldig is opgepakt en snel is uitgevoerd. Natuurlijk ook dankzij aannemersbedrijf Eibe. Jeroen van Rooijen, werkzaam bij Eibe, kwam samen met Corry Nauta en Mieke Tulleken van gemeente Nieuwegein de voetbalkooi overdragen aan de wijk. Jeroen had zelfs een prijsje voor de beste penalty schieter. Erg leuk gedaan en mooi om te zien dat gemeente en wijkplatform zo betrokken zijn bij het project.

Namens heel Huis de Geer rest mij te zeggen, ongelofelijk bedankt voor de mooie voetbalkooi, schommelnest en jullie betrokkenheid in deze.

Met dankbare groeten,

Claudia van Galen, namens de inwoners van Huis de Geer.

« archief overzicht