5 oktober weer Repair Café!

Repareer samen met vaklui je eigen kapotte spulletjes. Dat kan zaterdag 5 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur in het Milieu Educatie Centrum, aan de Geinoord 9.

Het idee is heel simpel: wat kapot of beschadigd is kan je weggooien en er iets nieuws voor in de plaats kopen. Maar je kunt het ook nog proberen te maken. Dat is beter voor je beurs en het milieu. In dat geval kan je naar het Repair Café gaan waar allerlei gereedschap ligt waarmee je je kapotte apparaat of kledingstuk weer 'aan de praat' kan proberen te krijgen. En lukt het niet, dan kan je de hulp vragen aan een van de vrijwillig aanwezige deskundigen. Net als bij de bakker of de slager trek je een nummertje en wacht je tot er een vrijwilliger beschikbaar is. Tijdens het wachten, kan je een kopje koffie nemen en plaats nemen aan de geïmproviseerde leestafel. Of je loopt rond, kijkt en geniet van de reparerende mensen.

De tafels zijn per rubriek ingedeeld: elektrische apparaten, fietsen, kleding en overig. Het is dus ook mogelijk om je fietsband te plakken en om achter een naaimachine te schuiven voor herstelwerk aan je kleding.

Neem je kapotte spullen mee of kom een kijkje nemen, het Repair Café is een gezellig en duurzaam stadsevenement.

Kijk voor actuele informatie op www.repaircafe.nl/nieuwegein 

Met vriendelijke groet en tot ziens,

Peer van Halderen
Contactpersoon Stichting Repair Café Nieuwegein

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten?
Weggooien? Mooi niet! Repareer ze samen in Repair Café Nieuwegein

www.repaircafe.nl

« archief overzicht