opruimactie Schone Lekoevers

Geniet jij ook zo van het wandelen en recreëren in onze mooie omgeving? En wil je dat dat zo blijft?

Help dan mee bij de opruimactie Schone Lekoevers op zaterdag 17 oktober 

Jaarlijks blijft er op de oevers en in de uiterwaarden langs de Lek veel zwerfvuil achter. Een doorn in het oog van velen. Plasticsoep is een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt, namelijk bij de rivier bij jou in de buurt.

KOM IN ACTIE TEGEN ZWERFVUIL!

Hier gaan we wat aan doen, en wel op zaterdag 17 oktober in Nieuwegein. Help je ook mee? 

WAT GAAT ER GEBEUREN?

We starten om 09.00 uur aan de Lekboulevard. Wethouder Marieke Schouten opent het evenement met een kort welkomstwoord en daarna zullen we ons in kleine groepjes verspreiden langs de Lekoever om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen tot 12.00 uur.

Als organisatie zorgen wij voor materialen zoals knijpers en vuilniszakken, voor iets lekkers halverwege en een superfeestelijke sfeer natuurlijk! Deze opruimactie is onderdeel van het initiatief Schone Rivieren, een samenwerkingsverband tussen IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee.

VEILIG DE HANDEN UIT DE MOUWEN

Veiligheid staat voorop. Dus we houden 1.5 meter afstand,  gaan in kleine groepjes uiteen en willen we van te voren weten wie er komen. Dat betekent dus vooraf aanmelden per e-mail.. Zie ook: https://www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona

HOE GEEF JE JE OP?

Doe je mee? Geef je dan op bij: silvana.skotarczak@gmail.com en vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Van ons ontvang je een bevestiging van je aanmelding. LET OP: VOL is VOL. Er kunnen maximaal 30-40 personen meedoen aan deze actie.

Op naar een Schone Lekoever!!! 😊