Help als trainer mee om Nieuwegein dementievriendelijker te maken

We horen steeds vaker over de ziekte dementie in de media of soms ook in je omgeving. Volgens de gegevens van Alzheimer Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Momenteel zijn er in Nederland 290.000 mensen met dementie en in 2040 zal dat naar verwachting verdubbeld zijn.  

We worden steeds ouder en de ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Ook mensen met dementie blijven langer thuis wonen. Daarom zullen we steeds vaker mensen met dementie tegenkomen. Dat kan zijn in je familie, in je buurt, op je werk, in de winkel, op je club of vereniging. Noem maar op. Het is belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij. Door hen te begrijpen en te weten hoe je dat doet. Maar hoe doe je dat?

Volg samen de training ‘GOED omgaan met dementie’
Om een beetje inzicht te krijgen kun je de onlinetraining GOED doen op www.samendementievriendelijk.nl. Je hebt handvatten nodig om te weten wat dementie is, hoe je het herkent en hoe je met mensen met dementie omgaat. In onze gemeente willen we zo veel mogelijk mensen dementievriendelijk maken. Dit doen we met de werkgroep Dementievriendelijk Nieuwegein door trainingen te geven aan zoveel mogelijk groepen. Denk aan personeel van winkels, medewerkers van de gemeente, verenigingen ed. De werkgroep Dementievriendelijk Nieuwegein is onderdeel van Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom. Voor het geven van trainingen zijn we op zoek naar vrijwilligers die het huidige team trainers wil komen versterken. Dat houdt in dat je mee gaat werken aan het dementievriendelijk maken van de mensen in je gemeente. Je eigen kennis van dementie vergroot en die kennis weer uitdraagt naar anderen. Je wordt opgeleid door deskundigen van Alzheimer Nederland; een dag online en een dag op locatie. Als je de training gevolgd hebt, kan je samen met een andere trainer aan de hand van een PowerPoint van SVD trainingen verzorgen in je eigen gemeente of in een van de gemeenten binnen Lekstroom.

Meer informatie
Mocht je belangstelling hebben, meld dit dan via lekstroom@alzheimervrijwilligers.nl of bel 033 - 303 25 04 (op werkdagen bereikbaar van 9.00-17.00 uur).

 

« nieuws overzicht