Met liefde bereide maaltijden door een buurtgenoot

Het zal u misschien bekend voorkomen; elke dag koken, dat lukt niet altijd voor iedereen meer. Bij Stichting Thuisgekookt snappen we dat heel goed. Soms laat de gezondheid het niet meer toe, of is er gewoon niets aan om alleen voor jezelf te koken. Gelukkig is er altijd iemand in de buurt die het wel heel leuk vindt om te koken en die met veel plezier een maaltijd deelt. Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten – degene die houden van koken, en zij die het lastig vinden - aan elkaar zodat iedereen kan genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd. Een buurt die zorgt voor elkaar, dat is waar we naar streven. 

Vast kookmaatje

Hulp met de warme maaltijd is nooit ver weg. Thuisgekookt koppelt gepassioneerde thuiskoks aan buurtgenoten die niet meer dagelijks voor zichzelf kunnen of willen koken. Daarbij kijken we goed wat past: wie woont er in de buurt, welke dieetwensen zijn er en wie sluit het best aan bij de opgegeven maaltijdvoorkeuren. Stichting Thuisgekookt zoekt vervolgens een geschikte thuiskok in de buurt die vanaf dat moment wekelijks een vers bereide maaltijd maakt en indien nodig zelfs langs komt brengen.

Zorgen voor elkaar

Niet alleen de maaltijd is belangrijk, ook het contact tussen buurtgenoten blijkt vaak tot mooie vriendschappen te leiden. Het gevoel hebben dat er een buurtgenoot is die een beetje voor je zorgt, dat is voor iedereen belangrijk. Mevrouw Mulder – van der Lugt ontvangt bijvoorbeeld wekelijks een heerlijke maaltijd van Ester, die ook in Nieuwegein woont. Haar favoriete maaltje is de stamppot andijvie, die niemand zo lekker klaar maakt als Ester.

Aanmelden

Heeft u interesse in een buurtgenoot die voor u kookt of wilt u zelf aan de slag als thuiskok? Neem contact op met Joy van Stichting Thuisgekookt. Zij is bereikbaar via info@thuisgekookt.nl of op 06-83447197. Ook voor meer informatie is Joy bereikbaar. U kunt ook zelf een kijkje nemen op: www.thuisgekookt.nl.

« archief overzicht