Kindertekenwedstrijd: Ontwerp je eigen bord voor een rookvrije speelplek!

 

Vanaf 1 maart 2021 willen we dat zo veel mogelijk kinderen in Nieuwegein rookvrij kunnen spelen en sporten. Een rookvrije speelplek is een gezonde en fijne plek om te spelen.

Zit jij op de basisschool en wil je meehelpen om dit te bereiken? Ontwerp dan je eigen bord dat aangeeft dat op de speelplek in jouw buurt rookvrij is. Het beste ontwerp wordt op een bord gedrukt en echt geplaatst in jouw buurt!

Hoe doe je mee:

·        Ontwerp een bord op A-4 formaat waaruit duidelijk wordt dat de speeltuin rookvrij is. 

·        Stuur je ontwerp voor 8 februari naar de gemeente, dit kan op twee manieren:

o   Maak een duidelijke foto van je ontwerp. Stuur deze foto per email naar a.abbink@nieuwegein.nl en bewaar je tekening goed!

o   Of stuur je ontwerp per post naar Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein.

·        Met de winnaar wordt uiterlijk 18 februari contact opgenomen.

Gemeente Nieuwegein en SportID sluiten aan bij de campagne van de Rookvrije Generatie. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Algemene informatie over ontwikkelingen Rookvrije Generatie

Gemeente Nieuwegein en SportID vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen gezond opgroeien in Nieuwegein. Opgroeien in een omgeving waarin zij rookvrij kunnen sporten en spelen is daarbij belangrijk. Het voorkomt het schadelijke meeroken of dat kinderen zelf beginnen met roken. Want zien roken, doet roken. Sinds 1 augustus 2020 zijn daarom alle schoolterreinen in Nederland wettelijk verplicht rookvrij te zijn en daarmee zijn al grote stappen gezet richting een rookvrije generatie.

Maar er zijn meer plekken waar kinderen opgroeien. Daarom wordt vanaf 1 maart 2021 een volgende stap gezet in Nieuwegein, namelijk het rookvrij maken van zo veel mogelijk sport- en speelplekken. Dit gebeurt samen met sportverenigingen, sportaanbieders, speeltuinen en kinderen. Gelukkig zijn al meerdere sportverenigingen in Nieuwegein (gedeeltelijk) rookvrij. Want een rookvrije sport- en speelplek is een gezonde en fijne plek om te spelen en sporten!

Om bekendheid rondom rookvrije speelplekken te vergroten, wordt een tekenwedstrijd georganiseerd. Basisschoolkinderen kunnen hun ontwerp van een bord inzenden waaruit blijkt dat de speeltuin rookvrij is. Het ontwerp van de winnaar wordt geplaatst bij een speeltuin in zijn of haar buurt.

Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie. Meer informatie over de Rookvrije Generatie vindt u op www.rookvrijegeneratie.nl.

bron: Gemeente Nieuwegein

 

 

« archief overzicht